Başkan Yetiştirici: “Önce İnsanımızı Yaşatmak İçin Çalışıyoruz, Çalışacağız…”
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şube Başkanı Hasan Özgür Yetiştirici, “Yaşadığımız coğrafyanın bir gerçeği Türkiye’nin bir deprem ülkesi oluşudur. Bu gerçeklikle her geçen gün inşaat mühendisliği mesleğimizin önemi artmaktadır. Tasarım ve uygulamada mühendislik hizmeti almış binaların can ve mal kaybına uğratmadığı bilimsel bir gerçektir. Temennimiz elbette hiçbir zaman bu tür acıların bir daha yaşanmamasıdır. Ancak biraz öncede belirtmiş olduğum gibi Türkiye bir deprem ülkesidir. Dolayısıyla gerekli tedbirlerin deprem olduktan sonra değil, plan ve projelerle, doğru zemin analizleriyle, yapı tasarımlarıyla, doğru imalat ve tavizsiz denetimlerle alınması gerekmektedir” dedi.
TMMO İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen 'İnşaat Mühendisleri Günü 70. Yıl Gala Programı ve Onur Belgesi Takdim Töreni’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi İbrahim Akın, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Hasan Özgür Yetiştirici, protokol üyeleri, davetliler ve inşaat mühendisleri katıldı.
Gala Gecesinin açılışında konuşan İMO Başkanı Hasan Özgür Yetiştirici, “19 Aralık 1954 tarihinde İnşaat Mühendisleri Odası, Türkiye'de yine aynı yılda kabul edilen 6235 sayılı yasalarla kurulmuş olan kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Bizler bu değerli mesleğin fertleri inşaat mühendisleriyiz. Yaşadığımız bu kadim şehrimizin, güzel ülkemizin köprülerinde, yolarında, barajlarında, sanayi yapılarında, okullarında, alışveriş merkezlerinde, konutlarında, alt yapısında ve üst yapılarında imzası olanlarız. İnsanlığın idamesi için planlar yapan, projeler üreten, yapımlarını üstlenen, kontrol eden ulvi bir mesleğin temsilcileriyiz. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz inşaat mühendisliği mesleğimiz, medeniyetleri inşaa eden temel bir mühendislik dalıdır. Konya, Karaman, Aksaray İlleri, Ereğli, Akşehir, Seydişehir, Beyşehir ve Kulu İlçeleri olmak üzere 7 temsilcilik ile toplamda şubemize kayıtlı olan 5000’i aşkın üyemizi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Genciyle, yaş almışıyla, kadınıyla, erkeğiyle, çalışanıyla, işvereniyle bizler büyük bir aileyiz” diye konuştu.
Yetiştirici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamuda ve Özel sektördeyiz, statik proje ofislerinde SİM, İTB Belgeli serbest çalışan inşaat mühendisleriyiz, sahada mühendislik hesaplarının uygulamacısıyız, inşaatlarda can ve mal güvenliğinden sorumlu iş güvenlik uzmanlarıyız, şantiye şefleriyiz, vergi ödeyen, ekonomik döngü sağlayan, istihdam oluşturan müteahhitleriz. Yapıları yasalara, yönetmeliklere göre denetleyen proje ve uygulama denetçileriyiz, kontrol mühendisleriyiz, adliye dosyalarında bilirkişileriz, finans sektörünün değerleme uzmanlarıyız, akustikçiyiz, geoteknikçiyiz, mekanikçiyiz, malzeme bilimciyiz, hidrolikçiyiz, ulaştırmacıyız, akademisyenleriz. Bu ülkenin geçmişinde izi olan, bugünü yaşatan ve geleceğini şekillendiren inşaat mühendisleriyiz. Onur duyduğumuz bu mesleğin adı altında helalinden alın teri döküyoruz, çalışıyoruz. Ailelerimize karşı sorumluluklarımız var. Aynı bizleri yetiştirip İnşaat Mühendisi yapan aziz milletimize, cennet vatanımıza vefa borcumuz olduğu gibi. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ anlayışı ile görevimizi en iyi şekilde yapacağız ki; yaşadığımız bu topluma karşı borcumuzu ödeyebilelim.”
“Elbette sorunlarımız var. Biliyoruz, farkındayız. Meslektaşlarımızın dertleriyle dertleniyoruz. Çalışıyoruz, çabalayacağız” diyen Başkan Yetiştirici, üyelerinin özlük haklarını takip ettiklerini vurguladı.
“Her Geçen Gün İnşaat Mühendisliği Mesleğimizin Önemi Artmaktadır”
Hinterlantlarında bulunan kurumlara, kuruluşlara sorun ve çözüm önerilerini ilettiklerine değinen Başkan Yetiştirici, diğer Sivil Toplum Kuruluşları ve meslek odalarıyla projeler ürettiklerini kaydetti.
Yeni mezun meslektaşlarının tecrübe kazanmaları ve istihdam edilmeleri konusunda çalışmalar yürüttüklerine de değinen Başkan Hasan Özgür Yetiştirici, şöyle devam etti: “Sosyal ilişkiler kurarak, üyelerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerine önem veriyoruz. Genç İMO ve toplulukların yanındayız. Bu bir bayrak yarışıdır, bayrağı yarın onlara devredeceğiz. Her zaman saygın, itibarlı, mesleği, meslektaşları liyakatle temsil etmeye hazır, bu anlayıştan ödün vermeyen, mesleğimizin hak ettiği seviyede değer görmesi adına çalışan, üreten, bilimden yana, sosyal ve saygın bir inşaat mühendisleri odası için buradayız. Yaşadığımız coğrafyanın bir gerçeği Türkiye’nin bir deprem ülkesi oluşudur. Bu gerçeklikle her geçen gün inşaat mühendisliği mesleğimizin önemi artmaktadır. Tasarım ve uygulamada mühendislik hizmeti almış binaların can ve mal kaybına uğratmadığı bilimsel bir gerçektir. Temennimiz elbette hiçbir zaman bu tür acıların bir daha yaşanmamasıdır. Ancak biraz öncede belirtmiş olduğum gibi Türkiye bir deprem ülkesidir. Dolayısıyla gerekli tedbirlerin deprem olduktan sonra değil, plan ve projelerle, doğru zemin analizleriyle, yapı tasarımlarıyla, doğru imalat ve tavizsiz denetimlerle alınması gerekmektedir.”
“Önce İnsanımızı Yaşatmak İçin Çalışıyoruz, Çalışacağız…”
Başkan Yetiştirici, “Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ öğüdündeki anlayışla önce insanımızı, yaşatmak için çalışıyoruz, çalışacağız… Aramızdan ayrılan üyelerimizi saygıyla ve rahmetle yâd ederken, şimdiye kadar şubemiz yönetimlerinde emek vermiş tüm meslektaşlarımıza da minnettar olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.
Daha sonra protokol konuşmalarının ardından İnşaat Mühendisliği mesleğinde 25, 40, 50 ve 60 yılını tamamlayan üyelere onur belgeleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve protokol tarafından takdim edildi.
(Haber Merkezi / Haber Kent)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.