Doç. Dr. Akyüz’e Yeni Görev

Doç. Dr. Akyüz’e Yeni Görev
Doç. Dr. Selman Selim Akyüz, Selçuk Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü görevine getirildi.

Doç. Dr. Selman Selim Akyüz, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü görevine getirildi.

SÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akyüz, geçtiğimiz ay üniversite rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz tarafından yeni görevine getirildi.

Haber Kent olarak, uzun yıllar Üniversite Televizyonu'nda da (ÜNTV) haber koordinatörlüğü yapan meslektaşımız Doç. Dr. Akyüz’ü yeni görevinden dolayı tebrik eder, başarılar dileriz.

Doç. Dr. Selman Selim Akyüz kimdir?

1980 yılında Konya’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Konya’da tamamladı. 2003 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalında “Yerel Televizyon Haberciliğinde İçerik: Konya Örneği” adlı çalışmasıyla tamamladı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalında, “Düşman Medya Kavramı Çerçevesinde Türkiye’de Siyasi Eğilimler ve Kitle İletişim Araçları Kullanıcılarının Tarafsızlık Algısı” adlı teziyle doktorasını tamamladı ve 2018 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümüne Dr. Öğretim üyesi olarak atandı.

Medya-siyaset ilişkileri, haber, yeni medya ve habercilik, televizyon dizilerinin ideolojik araç olarak kullanımı, göstergebilim, siyasal reklam ve dini televizyon yayıncılığı konularında yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.

“Düşman Medya” ve “Sahte Haber” (Mete Kazaz ile birlikte) adlı kitapları bulunmaktadır. Sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ve siyasi partilerin düzenlediği panel ve seminerlerde medya-siyaset ilişkisi, sosyal medya ve algı yönetimi ve diksiyon konularında sunumlar yaptı.

2005 yılından bu yana öğretim görevlisi olduğu Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin uygulama birimi olan ÜNTV’de, muhabir, spiker, spor müdürü ve program yapımcısı olarak görev yaptı. ÜNTV’de iletişim fakültesi öğrencilerine televizyon haberciliği, spor haberciliği, spikerlik ve program yapımcılığı eğitimi vermektedir.

Günlük gazetelerde ve dergilerde spor yazarlığı, radyo ve televizyonlarda yorumculuk yapmaktadır. Konya Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Akyüz, evli ve üç çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.