İtfaiye teşkilatı Konya genelinde 110 merkezde hizmet veriyor
Konya’nın 31 ilçesinde 110 merkez ile hizmet veren Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2017 yılında 5 bin 886 yangına müdahale ederken 621 trafik kazasında kurtarma çalışması yaptı.
Yeni Büyükşehir Yasası ile 31 ilçede 110 merkezde hizmetlerini sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2017 yılında 5 bin 886 yangına müdahale etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası mahalleye dönüşen 584 köy ile 184 beldede yangına hızlı müdahale edebilmek için itfaiye merkezi sayısını 110’a çıkardıklarını, ekip ve ekipman olarak teşkilatı güçlendirdiklerini söyledi. Başkan Akyürek, gönüllü İtfaiyecilik faaliyetlerini hayata geçirerek hem eğitimler verdiklerini, hem de 550 mahalleye teslim ettikleri yangın söndürme tankerleri ile yangına ilk müdahale konusunda önemli bir başarı elde ettiklerini kaydetti. Yangın ve felaketlere hızlı ve etkili müdahale etmek için itfaiye teşkilatının yoğun gayret gösterdiğini belirten Başkan Akyürek, teşkilatın yangın, trafik kazası, göçük, su baskını, arama-kurtarma ve diğer nedenlerle binlerce olaya müdahale ettiğini ifade etti. 2017 yılında Konya merkez ve tüm ilçelerde müdahale edilen yangın sayısının 5 bin 886 olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, yangınların 652 adedinin elektrik kaynaklı olduğunu, 2 bin 477 tanesinin ise söndürülmeden atılan kibrit ve sigaradan kaynaklı olduğunu söyledi. Yangınlar ve felaketler konusunda tedbirli davranmak gerektiğini dile getiren Başkan Akyürek, şehrin stratejik noktalarına kurdukları itfaiye istasyonları ile ulaşma süresinin merkezde 6-8 dakika, ilçelerde ise 10-15 dakika arası olduğunu kaydetti.
"5 bin 886 yanına bin 844 kurtarma vakasına müdahale edildi"
Konya itfaiyesi, geçtiğimiz yıl konut, fabrika, odun-kömür deposu, orman, fidanlık, ot, saman yangını ve motorlu araç yangınları olmak üzere toplam 5 bin 886 yangına müdahale etti. Yangınların büyük çoğunluğu söndürülmeden atılan kibrit ve sigaradan kaynaklanırken; diğer sebepler ise baca tutuşması, ocak-soba, LPG-doğalgaz, akaryakıt, patlayıcı madde ve yıldırım düşmesi olarak belirlendi. 550 mahalleye dağıtılan 3 tonluk yangın söndürme tankerleri ile gönüllü itfaiyeciler tarafından da 678 yangına müdahale edildi. Geçtiğimiz yıl 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden 28 bin 848 çağrıya cevap veren itfaiye, yangınlar dışında; 621’i trafik kazası olmak üzere bin 844 kurtarma vakasına müdahale etti.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, eğitim faaliyetleri kapsamında; yangın güvenliği, yangın anında yapılması gereken doğrular, portatif söndürücü kullanımı ve acil tahliye konularında geçtiğimiz yıl 57 bin 224 kamu-özel sektör çalışanları ve öğrencilere eğitim verdi.
Kaynak: İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.