Zeki Oğuz Panelle Anıldı

Zeki Oğuz Panelle Anıldı
Kısa süre önce yaşamını kaybeden ve Konya kültürüne büyük katkıları bulunan yazar, şair, gezgin, fotoğraf sanatçısı Zeki Oğuz, adına düzenlenen panelle anıldı.

Kısa süre önce yaşamını kaybeden ve Konya kültürüne büyük katkıları bulunan yazar, şair, gezgin, fotoğraf sanatçısı Zeki Oğuz, adına düzenlenen panelle anıldı.

Türk Dil ve Edebiyat Derneği Konya Şubesi tarafından ‘Zeki Oğuz Paneli’ düzenlendi.

Konya İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak merhum Zeki Oğuz’un Kızı Şafak Çakır, Prof. Dr. Ahmet Gögercin, Prof. Dr. Abdullah Harmancı ve Doç. Dr. Muammer Ulutürk katıldı.

Konuşmacılar merhum Zeki Oğuz’u anlattı, yayın hayatına kazandırdığı eserleri, öyküleri, yaşantısını ve yaşam biçiminden kesitler sunarak anılarını tazeledi.

Panelde merhum Zeki Oğuz’un kızı Şafak Çakır, duygusal bir konuşma yaparak, babasıyla olan anılarını dile getirdi.

Şafak Çakır, “Yörüklerin Babası, Yörüklerin Sesi, Gezgin Yürek, Sessiz Bir Anadolu Türküsü, Konya’nın Yanık Türküsü, Bozkır Çocuğu, Dağların Efendisi, Kır Çiçeklerinin Dostu, Yörüklerin Yoldaşı, Bozkırların En Güzel Susan Gezgini, Göçebe Yörüklerin Gönül Dostu, Yörük Kültürünün Dünyaya Açılan Penceresi, Bozkırın Sessiz Çığlığı, Sessiz Anadolu Türküsü, Yörüklerin Efendisi, Doğanın Sessiz Yoldaşı, Anadolu Gezgini, Torosların Gezgini Zeki Oğuz... Bir babanın evladına bırakacağı en güzel miraslardan biri de ardından sevgi ve iyilikle anan dostlarının olması” ifadelerini kullandı.

Konuşmacılar merhum Zeki Oğuz’un edebi kişiliğinden ve eserlerinden bahsederken, farklı yönlerini ele alarak hatıralarını aktardılar.

9mart-zeki-oguz-panel2.jpg

Şafak Çakır, Zeki Oğuz panelinde salonu dolduran Zeki Oğuz dostlarına, panelde emeğe geçenlere teşekkür ederek, “Dolu dolu bir gündü. Ben çok mutlu oldum eminim babamda öyledir” diyerek duygularını paylaştı.

Biz de Haber Kent olarak bir kez daha Zeki Oğuz ağabeyimizi saygı ve rahmetle anıyoruz, nur içinde yatsın.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

9mart-zeki-oguz-panel3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.