Pekmez ve Bulgur Kaynatma Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Pekmez ve Bulgur Kaynatma Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Meram Bağı’nda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen pekmez ve bulgur kaynatma etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un girişimleriyle hayat bulan Meram Bağı’nda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen pekmez ve bulgur kaynatma etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Kadim Meram kültürünü yaşatmak ve tanıtmak adına gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü. Etkinliğe katılanlar bir taraftan Meram Bağı’nı gezerken diğer taraftan da pekmez köpüğü ve bulgurun tadına baktılar.

Yeni Meram ve Meram Yaka Caddeleri’nin kesişiminde bulunan 18 bin metrekarelik bir alanda hayat bulan Meram Bağı’nda gerçekleşen ve renkli görüntülere sahne olan etkinliğe Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Mehmet Baykan, Mustafa Hakan Özer, Latif Selvi, MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğe katılan misafirler, ilçenin yeşil dokusuna, tarihi misyonuna, sosyal hayatına ve turizmine önemli bir katkı sunan Meram Bağı'nda bağ bozumu yaptı. Daha sonra kazanların başına geçen Başkan Kavuş, misafirlere kaynatılan pekmez ve bulgur ikram etti.

“Meram Bağı Yarınlara Miras Kalacak Anlamlı Bir Hizmet”

Gezi ve ikramlar sonrası konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, kadim Meram kültürünü yaşatmak amacıyla hayata geçirdikleri Meram Bağı’nın sadece bugüne değil yarına da miras kalacak bir hizmet olduğuna vurgu yaptı. Düzenlenen etkinlikle birlikte bu alanın tam anlamıyla Meram kültürünü yansıtan bir alana dönüştüğünü kaydeden Başkan Kavuş, “150 ila 200 yıllık anıt ağaçları ve üzerinde yaşayan sincaplarıyla, binden fazla üzüm asmasıyla, meyve ağaçlarıyla, çınarlarıyla Bizim Meram'ı o yeşil Meram’ı o güzel Meram’ı geleceğe taşımış olduk” diye konuştu.

“Bu Şehri Topyekün Sahipleniyoruz”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise Konya’nın geleneklerini göreneklerini yaşatan bir şehir olduğuna işaret ederek, bağ bozumu ve pekmez kaynatmanın da bu gündemin bir parçası olduğunu söyledi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un, büyükşehir belediyesi ile birlikte bu mezbelelik alanı güzel bir hizmete dönüştürdüğünü belirten Başkan Angı, “Geçen yıl da bu güzel etkinliği gerçekleştirmiştik. Eski bakanımız ve bakan yardımcılarımız bugünkü programımızı daha da güzelleştirdi. Siyasetçiler, bürokratlar, STK’lar, muhtarlarımızla bu şehri hep birlikte sahipleniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu büyük Türkiye hayaline ve idealine Konya’dan destek verme gayretindeyiz. Bu güzel hizmet ve etkinlik için Başkan Mustafa Kavuş ve ekibine şükranlarımı sunuyor, en güzel şekilde devam etmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan da üzüm yetiştiriciliği ve pekmez kaynatmanın köklerimizin bir parçası olduğunu kaydetti.

“Bu Etkinlik Bizleri Çocukluğumuza Götürdü”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan da Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un çok güzel bir geleneği ve insanların bu gelenekten kopmaması için anlamlı bir etkinlik planladığını dile getirerek, kendisinin de etkinlik sayesinde hem çocukluğunu hem de kültürümüzün parçasını burada yaşadığını belirtti.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ise kültürün ve medeniyetin ihya edilmesinin çok anlamlı ve çok etkileyici olduğunu vurguladı.

Gasronomi Uzmanı, yazar ve TV Programcısı Şef Adnan Şahin ve turizm sektörünün tanınmış isimlerinden Dr. Cem Kınay’ın da katıldığı etkinlik, kaynatılan pekmezlerin misafirlere ikramı ve bağda çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

17eyl-mer-bag-pekmez-uzum2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.