İkinci Üniversite Hayalini 78 Yaşında Gerçekleştirdi!

İkinci Üniversite Hayalini 78 Yaşında Gerçekleştirdi!
Gençlik hayalini 78 yaşında gerçekleştiren Bekir Yetiştirici, adeta ‘öğrenmenin yaşı yoktur’ dedirtti. Azmiyle örnek olan Bekir Yetiştirici, yükseköğrenim, yaşamımın her anında kendimi geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek için fırsat sunduğunu söyledi.

Gençlik hayalini 78 yaşında gerçekleştiren Bekir Yetiştirici, Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümü mezuniyet töreninde ‘öğrenmenin yaşı yoktur’ dedirtti. Azmiyle örnek olan Bekir Yetiştirici, yükseköğrenim, yaşamımın her anında kendimi geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek için bir fırsat sunduğunu söyledi.

İnşaat Mühendisi olarak meslekte 53. yılını kutlayan Bekir Yetiştirici, İstanbul'da İDMM (İstanbul Devlet Mühendislik Mimarlık) Akademisi' nde mühendislik öğrencisi iken bir diğer taraftan da Fransızca’ya olan ilgisi ve aşkından dolayı İstanbul Üniversitesi 'nde Fransız Filolojisine kayıt olur. Mühendislik eğitimini tamamlar ancak Fransız Filolojisi'nden devamsızlıktan kalır. 2019 yılında aftan yararlanarak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne başvuran Bekir Yetiştirici, senato kararıyla kabul edilir. İkametgahından dolayı Selçuk Üniversitesi'ne yatay geçiş yapar. Hazırlık sonrası dört yılını Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamlayan Bekir Yetiştirici, 78 yaşında bu sene mezuniyet törenine katılır.

Diğer öğrenci arkadaşlarıyla mezuniyet sevinci yaşayan Bekir Yetiştirici, lise yıllarında Fransızca eğitim görmesiyle birlikte başlayan bir hikayesi olduğunu dile getirdi. Bekir Yetiştirici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversite yıllarında İnşaat mühendisliği gibi farklı bir alanda kariyer yapmama rağmen bu Fransızca’ya olan ilgimin asla sönmediğini hepiniz görüyorsunuz. Fransızca, benim dünya görüşümü derinden etkileyen ve beni farklı yerlere götüren bir dil oldu. Yaşamımın her anında öğrenmenin ve gelişmenin önemli olduğunu farkında olarak 73 yaşında tekrar üniversiteye dönme kararı alarak hayalimi gerçekleştirmeye karar verdim. Almış olduğum bu kararla başta ailemde ve çevremden büyük bir destek gördüm. Aynı zamanda bu kararla birlikte, yaşın sınırları aşabileceğini ve eğitimin insanı güçlendirebileceğini göstermek istiyorum.”

Aynı alanda yüksek lisans yaparak öğrenme tutkusunu bir kez daha kanıtlamayı hedeflediğini ifade eden Bekir Yetiştirici, “Benim öyküm, cesaret, azim ve yaşam boyu öğrenme arzusunun güçlü birer örneği olarak insanların istedikleri her şeyi yapabileceklerine ve hiçbir şey için geç olmayacağını göstermek adına güzel bir örnek olduğumu düşünüyorum” dedi.

13tem-bekir-yetistirici-mezun2.jpg

“Yükseköğrenim, Yaşamımın Her Anında Kendini Geliştirmek Bir Fırsat Sunuyor”

“78 yaşında üniversite öğrencisi olmanın benzersiz bir deneyim olduğuna inanıyorum” diyen Bekir Yetiştirici şöyle devam etti: “Uzun bir yaşam süresi ve mühendislik geçmişiyle birlikte edindiğim deneyimler ve birikimler, sınıf içi tartışmalara ve projelere katkı sağlamak adına önemli bir perspektif sunduğunu söyleyebilirim. Bu süreçte gençlerle bir arada olmak ve onlara yaşam boyu öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu göstermek benim için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Fiziksel zorluklar illa ki oldu ama bu engelleri aşmak ve zihinsel olarak aktif kalmak, bana büyük bir memnuniyet ve gurur veriyor. Yükseköğrenim, yaşamımın her anında kendimi geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek için bir fırsat sunuyor; bu da benim için çok değerli bir deneyim.

Ayrıca, bu süreçte Fransızca dilini öğrenmek benim için büyük bir başarı oldu. Öğrencilik hayatım boyunca Fransızca dilinin inceliklerini keşfetmek ve bu yaşta bir dil öğrenebilmek beni gerçekten çok memnun ediyor.

“Aynı Dönemde Torunuyla Birlikte Üniversiteye Başladı”

Üniversiteye aynı dönemde başlayan torunumla birlikte üniversiteli olmak da ayrı bir keyif oldu bana. Onunla birlikte iki üniversite öğrencisi olarak geçirdiğim zamanlar, aramızdaki bağı daha da güçlendirdi ve gençlerle iletişimimizi derinleştirdi. Bu süreçte gençlerle daha samimi bir ilişki kurmak, onlara deneyimlerim doğrultusunda farklı bakış açılarına yol göstermek de bana ayrı bir sevinç katmakta.”

13tem-bekir-yetistirici-mezun3.jpg

Sınıf arkadaşları arasında sevilen bir öğrenciden daha ziyade bir ağabey, bir amca olan ve renk katan Bekir Yetiştirici’yi Mezuniyet Töreni’nde ailesi yalnız bırakmadı.

(Mürsel Çetin / Haber Kent / Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.