Aynı İlçede Son 24 Saatte 3 Yeni Obruk Oluştu!

Aynı İlçede Son 24 Saatte 3 Yeni Obruk Oluştu!
Konya’nın Karapınar İlçesi’nde son 24 saat içerisinde 3 yeni obruk oluştu.

Konya’nın Karapınar İlçesi’nde son 24 saat içerisinde 3 yeni obruk oluştu.

Karapınar İlçesi’nin Fevzi Paşa Mahallesi Eşeli yöresi Mısırlı Yaylası Üçobruk Mevkiinde 35 metre çapında 10 metre derinliğinde örtü çökmesi tipinde mera alanda bir obruk oluştu. İkinci obruk ise Karapınar İlçesi Reşadiye Mahallesi Ekmekçi Yaylasında ayçekirdeği ekili tarlanın içinde örtü çökmesi tipinde oluştu. Mahsulden dolayı tarlanın içine girilemediğinden yerinde ölçüm yapılamadığı kaydedildi. Alınan drone görüntüleriyle ölçümleri tamamlanacağı, tahmini olarak bu obruk 15-20 metre arası çapında 5-6 metre derinliğinde olduğunun düşünüldüğü açıkladı.

Üçüncü obruk ise, yine Karapınar İlçesi Taşpınar Mahallesi Höyük mevkiinde 32 metre çapında 1 metre derinliğinde oluştu. Obruk tarla içinde oluştu.

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan, yaptığı açıklamada, son 24 saat içerisinde 3 yeni obruğun olduğunu bildirdi.

Obrukta incelemelerde bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Şükrü Arslan, şunları kaydetti: "Baktığımız zaman Konya Kapalı Havzasında da diğer dönemlerde de obruk oluşumu gözlenirken özellikle Temmuz ayının son günlerinden, Ağustos ve Eylül aylarında obruk oluşumunun çok yoğun olarak gözlemliyoruz. Bu durumun başlıca sebebine değinecek olursak küresel ısınma ve kuraklıktan kaynaklı tarım işi ile uğraşan çiftçilerimizin yer altı sularını fazlaca tüketmeleridir. Bunun da yer altı su seviyesinde ciddi bir şekilde aşağı yönlü hareket oluşturması nedeniyle de bu dönemlerde obruk oluşumunu daha net bir şekilde görebiliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.