Arama Kurtarma Çalışmaları Başlatılmış, Herkes Onu Arıyordu!

Arama Kurtarma Çalışmaları Başlatılmış, Herkes Onu Arıyordu!
Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Akşehir İlçesi’nde kaybolduğu bilgisi üzerine arama kurtarma çalışmaları yapılan kişiyle ilgili son gelişmeyi paylaştı.

Konya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, Akşehir İlçesi’nde kaybolduğu bilgisi üzerine arama kurtarma çalışmaları yapılan kişiyle ilgili son gelişmeyi paylaştı.

Edinilen bilgiye göre, Akşehir İlçesi’nin Karahüyük Mahallesi’nde ikamet eden 33 yaşındaki zihinsel engelli bir kişi kayboldu. Ailesinin, jandarma ekiplerini araması üzerine, adrese intikal eden ekipler bölgede arama çalışmalarına başladı. Kayıp kişiyi bulamayan jandarma ekipleri, destek istedi.

Konya AFAD ekipleri, bölgeye intikal etti. AFAD koordinesinde gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarına, bölgeye intikal eden İHH ile Akademik Dağcılık Kulübü arama kurtarma ekipleri de katıldı.

Akşama kadar arama tarama faaliyetlerini sürdüren ekipler, kaybolan kişinin bitkin bir halde evine dönmesi üzerine çalışmalarına son verdi.

Konya İl AFAD Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “İlimiz Akşehir İlçesi Karahüyük Mahallesi’nde yüzde 55 zihinsel engele sahip olduğu bildirilen 33 yaşındaki vatandaşımızın kaybolduğu bilgisi üzerine Jandarma ekipleri olay yerine intikal ederek bölgede arama çalışmalarına başlamış ancak olumlu bir sonuç alamamıştır. Jandarma ekiplerinin destek ekip talebi üzerine Konya AFAD arama kurtarma ekibimiz ve AFAD koordinesinde İHH ile Akademik Dağcılık Kulübü arama kurtarma ekipleri çalışmalara katılmak üzere olay bölgesine intikal etmişlerdir. Ekiplerin arazide arama tarama çalışmaları akşam saatlerine kadar yoğun olarak devam etmiştir. Kaybolan vatandaşımızın akşam saatlerinde bitkin bir halde evine dönmesi sonucu yapılan arama kurtarma çalışmaları da vatandaşımızın bulunması ile sona ermiştir” denildi.

Kayıp olarak aranan ve evine dönen kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.