Yarı Final Şansımızı 2’inci Kez Kaçırdık!

Yarı Final Şansımızı 2’inci Kez Kaçırdık!
A Milli Takımımız, 6. kez mücadele ettiği Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 2’inci kez yarı finalde mücadele etme şansını kullanamadı. Ay-Yıldızlılarımız, EURO 2008'de büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükselmişti.

A Milli Takımımız, 6. kez mücadele ettiği Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 2’inci kez yarı finalde mücadele etme şansını kullanamadı. Ay-Yıldızlılarımız, EURO 2008'de büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükselmişti. Almanya'ya 3-2 yenilen A Milli Takımımız, Avrupa şampiyonaları tarihindeki en iyi derecesine imza atmıştı.

A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Çeyrek Final müsabakasında karşılaştığı Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçta Ay-Yıldızlılarımızın golünü 35. dakikada Samet Akaydin kaydetti. Hollanda'ya galibiyeti ve yarı final biletini getiren golleri ise 70. dakikada Stefan de Vrij ve 76. dakikada Mert Müldür kendi kalesine attı.

Milli Futbolcularımız Büyük Üzüntü Yaşadı

Millilerimiz, karşılaşmanın sonunda büyük üzüntü yaşadı. Son düdüğün ardından kaptan Hakan Çalhanoğlu ve bazı futbolcularımız gözyaşlarına hakim olamadı.

Berlin Olimpiyat Stadı'nda Büyük Coşku

Hollanda ile A Milli Takımımız arasında oynanan karşılaşmada tribünler tamamen doldu. Kapasitesi 71 bin olan Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmada tribünlerin büyük bölümünde Türk taraftarlar yer aldı. Ay-Yıldızlı forma ve bayraklarla tribünde yer alan taraftarlar, Millîlerimize büyük destek verdi.

Hollanda İle 15. Randevumuz

A Milli Takımımız, bu maçla beraber Hollanda ile tarihinde 15. kez rakip oldu. İki ülkenin A millî takımları arasında ilki 1958'de oynanan ve Ay-Yıldızlılarımızın Metin Oktay'ın golleriyle 2-1 kazandığı özel maçla başlayan rekabette geride kalan 15 karşılaşmadan 4'ünü Millîlerimiz, 7'sini Hollanda kazandı, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Bu müsabakalarda A Millî Takımımızın 14 golüne, Hollanda 21 golle cevap verdi.

(Spor Servisi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.