Konyaspor Akademi: “Üreten Konyaspor Modelinin Bir Ayağını Oluşturuyoruz”

Konyaspor Akademi: “Üreten Konyaspor Modelinin Bir Ayağını Oluşturuyoruz”
Konyaspor Akademi Koordinatörü Yunus Altınbeyaz, bir altyapı kültürü oluşturmak istediklerini, bu kültürle birlikte Konyaspor Akademi’nin bir marka olmasını hedeflediklerini belirterek, “Üreten Konyaspor modelinin biz bir ayağını oluşturuyoruz” dedi.

Konyaspor Akademi Koordinatörü Yunus Altınbeyaz, bir altyapı kültürü oluşturmak istediklerini belirterek, bu kültürle birlikte Konyaspor Akademi’nin bir marka olmasını hedeflediklerini söyledi. Altınbeyaz, “Üreten Konyaspor modelinin biz bir ayağını oluşturuyoruz. Bunun en önemli ayağı tabii ki A Takım. A takımının alacağı başarılar ve belki tekrar Avrupa'yı test etmek kulübün ekonomik anlamda rahatlatmasına yardımcı olacaktır” dedi.

T. Konyaspor Basın Sözcüsü Nuri Kaymak, Akademi Koordinatörü Yunus Altınbeyaz ve Gençlik Geliştirme Sorumlusu Cem Bağcı alt yapı çalışmaları hakkında basın toplantısı düzenledi

Medaş Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda gerçekleşen toplantıda Konyaspor Akademisi’nde yaşanan değişikliklerden, 3-4 ay içerisinde yapılan çalışmalardan ve gelecek planlaması hakkında açıklamalar yapıldı.

Konyaspor Akademi Koordinatörü Yunus Altınbeyaz, tesisler, oyuncuların gelişim ve eğitimi, teknolojik yatırımlar ve daha birçok konu hakkında konuştu.

Altınbeyaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Akademin yeni yapılanmasını üç ay önce start vermiştik. Daha önce de yapabilirdi ama bilirsiniz Türk futbolunda altyapı hamleleri çok meşhurdur. Hiçbir şey yapmadan sizin karşınıza çıkmak istemedik. Havada kalan söylemler yerine en azından neleri yaptık, ne durumdayız? Nereye götürmek istiyoruz? Bu minvalde size bir pencere açmak istiyoruz. Biliyorsunuz geçen sezonun ardından Konyaspor lige kaldıktan sonra rahat bir nefes aldıktan sonra her alanda farklı yönetimimiz. Başkanımız Ömer Korkmaz ve yönetim kurulumuz farklı aksiyonlar aldılar. Bunun bir sebebi var. Birincisi şu yani futbol dışı gelirleri çok yüksek olmadan bizim gibi Anadolu kulüpleri açısından artık Türk futbolunun hem ekonomik yapıyla yani Türk ekonomisinde de baz aldığınızda çok sürdürülebilir bir durum olmadığını görüyoruz. Futbol içi gelirleri arttırmak zorundasınız bu aslında bir mental değişiklik diyebiliriz. Üreten Konyaspor modelinin biz bir ayağını oluşturuyoruz. Bunun en önemli ayağı tabii ki A Takım. A takımının alacağı başarılar ve belki tekrar Avrupa'yı test etmek kulübün ekonomik anlamda rahatlatmasına yardımcı olacaktır. Bizim tarafımız en zor tarafı. En uzun ve en meşakkatli tarafına biz talip olmuş olduk. Bunu Ömer başkanın vizyonu, Yönetim Kurulu Üyelerinin desteğiyle bize her alanda çok yardımcı oluyor. Sürece başladık. Bu süreci kısaca aktarmak istiyoruz.

“Türk Futbol Altyapısının En Büyük Sorunu Tesis”

Elbette bunun en önemli başlıklı A takımı oyuncu yetiştirmek. Tabii bütün kulüpler bunu yapmaya çalışıyor ama biz bir şeyleri yanlış yapıyoruz ki yıllardır konu tartışılıyor ve başaramıyoruz. üst yapıyı oyuncu vermekte zorlanıyoruz. Bu soruyu sorduktan sonra da neden yapamadığımıza dair bazı başlıklar oluşuyor. Bu başlıklar temelinde size bu süreci aktarmak istiyorum. Sadece Konyaspor özelinde değil, Türk futbolunun en önemli problemi tesistir. Konyaspor'un çok önemli akademi tesislerine sahip olduğu zamanlar da oldu ama özellikle Tatlıcak’ın sona ermesinden sonra şu anda çok ideal bir tesisiniz var mı? Yok ama. Çok mu kötü durumdayız? Değiliz. Sahalarda birazcık sorun yaşayabiliyoruz. Şehir dışından gelen sporcularımızın kaldığı tesis fena değil ama sonuçta bir konteyner kent. Buralarda yönetimimizin desteğiyle hem saha konusunda hem tesis noktasında biraz daha işlevsel hale getirdik. Ama asıl hedefimiz ne? Biliyorsunuz Büyükşehir Belediyemizin A takımımızda bir tesis süreci var, yapımı devam ediyor. Orası tamamlandığında bu devre arası mı olur? Sezon sonunda mı olur? Konyaspor akademisi olarak inşallah yönetimimizin bize verdiği sözle devre arası ya da sezon sonunda akademimiz şu anda Konyaspor'un kullandığı tesislere geçecek. Bunu başardığınızda yani maddi ve fiziki imkanlar itibariyle Türkiye'nin en iyi akademilerinden biri olacağımıza inanıyorum. Oraya bir tasla işte bölüme soru için eklenme ihtimali var. Bunlar yapıldığında tesis anlamındaki en önemli konu bize göre yani oyuncu yetişmesinin en önemli sebeplerinden biri yetişmemesinin en önemli sebeplerinden biri tesis. Bu sorunumuzu halletmiş olacağız. Bu noktada da şimdiden yönetime teşekkür etmek istiyorum. Bence çok önemli. Çok hayati bir yatırım.

“Konyaspor Bünyesine Katılması”

Türkiye'nin gerek sosyolojik şartları, gerek sporun içerisinde bulunduğu durum itibariyle normal gelmiş Konyaspor yani çok kötü diyemem ama bunun biraz daha Avrupa seviyesine aktarılması gerekiyor. Altyapı. Sistemi nedir? Özellikle bütün Konya'nın belirli yaş gruplarının taranarak yetenekli çocuklarının tamamını liste vermesi, takip edilmesi ve Konyaspor bünyesine katılması. Konya dışındaki yetenekli sporcuların bu da bu da altyapıya denk gelir. Onların Konyaspor'a kazandırılması.

“Konyaspor Futbol Okullarını Tekrar Bünyemize Katacağız”

Üçüncü ayakta futbol okulları biliyorsunuz. Konyaspor'un altyapı oyuncu alım sistemini biraz daha, biraz daha istersen hale getirmek, daha modernize etmek istiyoruz En önemli kısım bana göre şu. futbol okulları biliyorsunuz şu anda özel bir yapı halinde. Tam olarak bizim tasarrufumuz oldu. konu değil. On ikinci ay itibariyle de sözleşmesi sona eriyor. Futbol okullarımızı da bünyemize katarak altyapıya oyuncu alım tesis sisteminin bir parçası haline getireceğiz. Neden? Akademinin altyapısı futbolcu futbol okulları olmak zorunda. Oradaki nitelikli oyuncuları tabii ki izliyoruz. Bünyemize katıyoruz ama bunu hem önce bütün Konya'daki ilçeler dahil her yere yaymak istiyoruz. Ondan sonra gerekirse Konyaspor'un çevresindeki Aksaray, Karaman, Isparta gibi illerden başlamak üzere Türkiye'ye yaymak istiyoruz.”

“En Önemli Konulardan Birisi de Eğitim”

Üçüncü en önemli sorun olarak gördüğümüz konu altyapıya tesislerimizi hazırladık. Altyapı boyunca alım sistemimizi oluşturduk. Peki bu çocuklarımızı hangi seviyede eğiteceğiz? Buna bakmak lazım. Bu da yıllardır tartışılır. Konyaspor özünde bu tartışmaya girmek istemiyorum ama . Altyapılardaki eğitimin niteliği konusunda yıllardır tartışılabilirsiniz. Eğitim kalitesinin artırılması noktasındaki ayrıntıları Cem hocam anlatacak size. Kendisiyle iyi bir partner olduğumuzu düşünüyorum. Bugün işte bir masamız var. Bir analiz odamız var. Orada. Yaş grubu fark etmeksizin Konyaspor'un sporcu sporcu bu yaş grubu yaş grubu sürekli konuştuklarını geliştirebilmek için tartıştıklarını heyecanlarını gözlerinden okuyabiliyorum.

“Üst Yapıya Hazırlık Sandığınız Gibi Kolay Bir Olay Değil”

Özellikle U 19 Takımımız için kısa sürede fiziksel gelişimi sağlamak istiyoruz. Gerekirse bu noktada da Türkiye'nin en iyisi kimse bulacağız. Hem aramıza katacağız. Çünkü zamanımız az. Ve bunu da kalıcı hale getirmek. Son kısım bütün bunları yaptık. Fiziksel olarak da hazırız. Zihinsel olarak hazırız. Eğitim olarak hazırız. Ancak geçişi doğru yapamıyoruz. Geçiş dediğimiz yani akademiden A takıma geçiş yönetimi, A takım hocası, akademisi, velisi, sporcusu, taraftarı tamamen hazırlanılması gereken bir süreç. Burada da bir eksikliğimiz var. Bazı altyapıdan çok yetenekli çocuklar çıkmış ama geçiş konusunda sıkıntı yaşanmış. En azından şunun sözünü vermek istiyorum. Problemsiz oyuncular yetiştirmek istiyoruz. Yani çünkü bazen Konyalı olmanın ne demek olduğunu, Konyaspor'da bulunmanın ne olduğunu unutmuş profillerle de karşılaşabiliyoruz. Bunu hatırlatacağız. Net olarak hatırlatacağız. Hatırlamak istemeyenleri gerekirse yollarımızı ayıracağız. Çünkü daha akademide Konyaspor'un kendisini Konyaspor'un üstünde gören bir anlayışla A takımı zaten götüremeyiz o çocukları. Sözün özü çok kolay bir alan değil. Yani bu sadece bir özetti.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.