Duayen Gazeteci Ahmet Çakır Son Yolculuğuna Uğurlandı!

Duayen Gazeteci Ahmet Çakır Son Yolculuğuna Uğurlandı!
Türk spor dünyası acı günlerinden birini yaşadı ve yaşamını kaybeden duayen isimlerinden gazeteci Ahmet Çakır, son yolculuğuna uğurlandı.

Türk spor dünyası acı günlerinden birini yaşadı ve yaşamını kaybeden duayen isimlerinden gazeteci Ahmet Çakır, son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) 2000-2002 arasında başkan yardımcısı, 2009-2012 döneminde ise genel sekreter olarak görev yapan, 15’i futbolla ilgili ikisi de edebiyat olmak üzere 17 kitabı bulunan, Şubat 2022’de yakalandığı beyin tümörü nedeniyle 19 Nisan 2022’de ameliyat olan gazeteci ve köşe yazarı Ahmet Çakır, dün vefat etti.

Ahmet Çakır için Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Levent’teki genel merkezinde tören düzenlendi. Törene Ahmet Çakır’ın ailesi, yakınları, TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, siyaset ve spor dünyasından birçok isim ile meslektaşları katıldı.

Buradaki tören, yapılan konuşmalar ve edilen duaların ardından sona erdi.

Daha sonra merhum Ahmet Çakır’ın naaşı, Levent Afet Yolal Camii’ne getirildi. Merhum Ahmet Çakır, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ahmet Çakır’ın ailesi taziyeleri kabul etti.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkezi yayımladığı başsağlığı mesajında “Mesleğin örnek insanlarından spor yazarı üyemiz Ahmet Çakır’ı kaybettik. Allah rahmet eylesin” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu ise yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk spor basınının duayen isimlerinden Ahmet Çakır'ın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Yazdığı kitaplarla spor basınının en üretken isimlerinden biri olan Ahmet Çakır spor medyasına yönetici, yazar ve yorumcu olarak çok önemli katkılarda bulunmuştu. Merhum Ahmet Çakır'a Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri, spor ve basın camiasına başsağlığı dileriz.”

Haber Kent olarak ülkemizin değeri kıymetli büyüğümüz merhum Ahmet Çakır ağabeye Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve spor basınına başsağlığı dileriz.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.