A Milli Takımımız, Yarı Final Bileti İçin Hollanda’yla Mücadele Edecek

A Milli Takımımız, Yarı Final Bileti İçin Hollanda’yla Mücadele Edecek
A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Çeyrek Final müsabakasında bu akşam Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Çeyrek Final müsabakasında bu akşam Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada son 8 takım arasına kalan Ay-Yıldızlılarımız, Hollanda'yı da geçerek yarı finale yükselmeyi hedefliyor. Başkentte yer alan Berlin Olimpiyat Stadyumu'ndaki maç, TSİ 22.00'de başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Müsabakayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin yönetecek. Turpin'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer olacak. Müsabakada Fransa Futbol Federasyonu'ndan Jerome Brisard ise VAR olarak görev yapacak.

Yarı finale çıkarsak rakibimiz İngiltere - İsviçre eşleşmesinin galibi olacak

Millilerimiz; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı. A Milli Takımımız, bu turda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Hollanda ise Fransa, Avusturya ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu'nu 4 puanla tamamladı ve en iyi 3'üncüler arasından son 16 turuna kaldı. Hollanda, son 16 turunda Romanya'yı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı.

Ay-Yıldızlılarımızda UEFA tarafından 2 maç ceza verilen Merih Demiral'ın yanı sıra kart cezalıları İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü, bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Hollanda'da ise cezalı oyuncu bulunmuyor.

Millilerimiz turu geçtiği takdirde İngiltere - İsviçre eşleşmesinin galibiyle 10 Temmuz 2024 Çarşamba günü TSİ 22.00'de Dortmund'daki BVB Stadyumu'nda yarı final mücadelesine çıkacak.

Hollanda ile 15. randevumuz

A Milli Takımımız, Hollanda ile tarihinde 15. kez rakip olacak. İki ülkenin A milli takımları arasında ilki 1958'de oynanan ve Ay-Yıldızlılarımızın Metin Oktay'ın golleriyle 2-1 kazandığı özel maçla başlayan rekabette geride kalan 14 karşılaşmadan 4'ünü Millilerimiz, 6'sını Hollanda kazandı, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Bu müsabakalarda A Milli Takımımızın 14 golüne, Hollanda 21 golle cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.