Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ateşbaz Gastronomi ve Sağlık Turizm Topluluğu tarafından “Sağlık Turizminin Dünü-Bugünü-Yarını” isimli konferans düzenlendi.
Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Dilaver Tengelimoğlu, ayrıca birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.
Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, öğrencilerin kendileri için gelecek olduğunu söyledi. ‘Turizm için medeniyetin altın anahtarı’ diyen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, medeniyetin kapısını açarken sağlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Dünya ve Türkiye’deki gastronomi ve sağlık alanın yükseldiğini ifade eden Prof. Dr. Necmi Uyanık, her yıl ortalama 750 bin turistin sağlık turizmi için Türkiye’ye geldiğini aktardı. Prof. Dr. Uyanık, 2023 vizyonu itibariyle de 1 milyon sağlık turizminin beklendiğini dile getirdi. Doğal alanların ekonomik değer haline getiren olgunun sağlık turizmi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Uyanık, ülke olarak sağlık turizmini kaliteli hale getirmeye çalışacaklarını söyledi. Gastronomi Bölümünü sağlık turizmi ile ilişkilendiren Prof. Dr. Uyanık, bu alanda bölümün yıldız olacağına dikkat çekti.
Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi ayrıca Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Dilaver Tengelimoğlu, Türkiye’de sağlık turizminin başladığını ve alanla ilgili her gün yeni bir şeylerin yapıldığını söyledi. Konya’nın da sağlık turizm alanında ilerleyebilecek bir şehir olduğunu ifade eden Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Dilaver Tengelimoğlu, gelir seviyesinin artması ve ulaşımın kolay olması sebepleriyle turizmin dünyada giderek arttığını vurguladı. Turizmde çeşitliliğin arttığını ve sağlık turizminin her yıl yüzde 20 büyüdüğünü aktaran Prof. Dr. Tengelimoğlu, ekonomik gelir açısından bu alanın daha fazla gelir getirdiğini sözlerine ekledi. Türkiye’de sağlık turizminin gelişimini de dile getiren Prof. Dr. Tengelimoğlu, 2008 yılında 74 bin, 2016 yılında 359 bin 668 kişinin geldiğini ayrıca turist sayısının 2018 yılı için ise 750 bin kişinin olması beklendiğini söyledi. Prof. Dr. Tengelimoğlu, Batı Asya Ülkeleri, Almanya, Azerbaycan ve Gürcistan’dan sağlık için Türkiye’ye gelenlerin olduğunu da belirtti. Sağlık turizminin işlevlerine değinen Prof. Dr. Tengelimoğlu, bu alanın çok çapta bir alan olduğunu dile getirdi. Sağlık turizminin farklı alanlarında uzmanlaşabilecek yerlerin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tengelimoğlu, sosyal medyanın bu noktada önemli bir yerde durduğunu açıkladı.
Program, plaket takdimi ve toplu fotoğraf ile son erdi.
Kaynak: İHA