Konyalılar Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Pençe-Kilit Operasyonu Harekat bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Cebrail Acar (33), memleketi Konya’nın Ereğli İlçesi’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu Harekat bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Cebrail Acar (33), memleketi Konya’nın Ereğli İlçesi’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Cebrail Acar için Şırnak’ta 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Uzman Çavuş Cebrail Acar’ın Türk bayrağına sarılı naaşı alana tören alanına getirildi ve saygı duruşunda bulunuldu. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından edilen dua sonrası şehidin naaşı memleketi Konya’nın Ereğli İlçesi’ne gönderilmek üzere Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanına getirildi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen törene, Şırnak Valisi Cevdet Atay, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayan, Şırnak Belediye Başkan vekili Şemsettin Barış, Şırnak İl Jandarma Komutanı Murat Bulut, Şırnak İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, askeri birlikler, polis ve özel harekat ekipler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Cebrail Acar’ın Cenazesi Memleketine Getirildi

Şehit Cebrail Acar’ın cenazesi Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından uçakla memleketi Konya’ya getirildi. Uzman Çavuş Cebrail Acar için Cuma namazını müteakip Ereğli Ulu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Acar’ın babası Cevat Acar, annesi Yüksel Acar, eşi Hanife Acar ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. Şehidin babası askerlerin kollarında cenaze namazının kılınacağı camiye geldi. Şehit Acar, kılınan cenaze namazının ardından Meydanbaşı Mezarlığı’ndaki Şehitlikte toprağa verildi.

Şehit Cebrail Acar’ın Türk Silahlı Kuvvetlerinde 6 yıldır görev yaptığı, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Şehit Cebrail Acar’ın cenaze namazına, Şehit Acar’ın ailesi, yakınları, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Konya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, idari, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, yayımladığı mesajında, “Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 4 Temmuz 2024 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta İs. Uzm. Çvş. Cebrail Acar şehit olmuştur. Temas esnasında 2 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verdi.

Haber Kent olarak Şehidimiz Cebrail Acar’a Allah’tan rahmet dileriz, ruhu şad olsun, ailesinin ve milletimize başsağlığı dileriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri