Konya’da Sünnet Şöleni Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kentte vakfın hizmetlerinden yararlanan ailelerden belirlenen 21 çocuk için sünnet şöleni gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 1496 yılında Amasya’da kurulan Sultan II. Beyazıt Vakfı hayır şartını yerine getirmek için Konya’da 21 çocuk için sünnet şöleni gerçekleştirildi.

Sultan II. Beyazıt 528 yıl önce Amasya’da bir vakıf kurmuş, Edirne, Amasya, Bursa ve İstanbul’da; Cami, Medrese, İmaret, Darüşşifa Köprüler yaptırdığı vakfın hayır şartlarından birini de çocukları sünnet ettirmek olarak belirlemişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü de ecdat yadigârı vakfın hayır şartını 81 ilde yerine getirmek için sünnet organizasyonları düzenlendi.

Konya’daki sünnet şöleni programında, ilk önce Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde uzman doktorlar tarafından sünnet edilen 21 çocuk, daha sonra aileleriyle birlikte Mevlana Müzesi’ne götürüldü. Mevlana Müzesi’nde ki ziyaret renkli görüntülere sahne oldu.

Sultan Selim Cami önünde yerli ve milli otomobil TOGG'lar sünnet arabası oldu. Konya Büyükşehir Belediye ve merkez ilçe belediye başkanlarının makam araçları da sünnet arabası olanlar arasındaydı.

Meydanda çekilen hatıra fotoğraflarının ardından Sultan Selim Cami önünde konvoy eşliğinde sünnet töreninin yapılacağı alana hareket edildi.

Atlıhan Binicilik ve Dinlenme Tesisleri’nde mevlit okutuldu ve Tasavvuf Musikisi eşliğinde davetlilere meşhur yöresel Konya düğün pilavı ikramı yapıldı. Palyaço, oyun atölyesi ve çeşitli aktivitelerle doyasıya eğlenen sünnet çocuklarına, program sonunda gram altın ve bisiklet hediyeleri protokol tarafından takdim edildi.

Sünnet çocukları midilli atlara bindirilip tur atıldı.

Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, Sultan 2. Bayezid Vakfı'nın vakfiyesinde yer alan hayır şartı gereği sünnet şölenlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sürdürülebilir yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneği olan vakıf sayesinde, toplumun her kesimine ve hayatı çeşitli evrelerinde katkı sağlamak bizi mutlu etmektedir. Çocuklarımızın hayatına bir nebze olsun dokunmuş olmanın onlara vatan sevgisini ve vakıf medeniyetimizi öğretebilmenin çabası içerisindeyiz. Bu yorucu süreç sonunda onların gözündeki ışıltıyı görebilmek de bizim ödülümüz olmaktadır. Çocuklarımıza yaşantılarında güzellikler diliyorum. Bizi her konuda destekleyen, katkıda bulunan kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Program ihtiyaç sahibi aileler ve çocuklarına sünnet yemeği ikramıyla sona erdi.

Sünnet şölenine Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Düz ve protokol üyeleri katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri