Konya’da ‘Afetlere Karşı Hazırlıklı Olalım’ Tatbikatı Gerçekleştirildi!

Konya ‘da Planlı Afet Tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği, merkez üssü Akşehir İlçesi olan 5.5 büyüklüğünde Akşehir, Ilgın ve Konya’nın etkilendiği depremde yıkılan binaların enkazında arama-kurtarma çalışması yapıldı.

Konya Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından deprem, yangın, arama kurtarma, yaralı kurtarma ve kimyasal tehlikelere karşı acil eylem ve sonrasında barınma ve acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Konya Planlı Afet Tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryoya göre, merkez üssü Akşehir İlçesi olan 5.5 büyüklüğünde Akşehir, Ilgın ve Konya’nın etkilendiği depremde yıkılan binaların enkazında arama-kurtarma çalışması yapıldı.

Konya Valisi İbrahim Akın’ın da katıldığı, Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP) Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatta; Büyükşehir Belediyesi, 3. Ana Jet Üs Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Konya Defterdarlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İller Bankası Konya Bölge Müdürlüğü, Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Mersin Bölge Müdürlüğü, Kızılay İç Anadolu Afet Yönetim Merkezi Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü, MEDAŞ, KOSKİ, UMKE, Konya Adliyesi Arama Kurtarma Birimi ve İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de yer aldı.

Konya Planlı Afet Tatbikatı kapsamında Vali Akın’ın başkanlığında TAMP Çalışma guruplarının toplanarak, senaryo gereği Akşehir ilçemizde gerçekleşen 5,5 büyüklüğündeki depremde yardım ekiplerinin kriz yönetimi ve müdahale süreçlerinin işleyişine dair yetkililerden bilgi aldı.

İllerde risk azaltma konusunda alınan tedbirlerin ilerleme sürecinin gözden geçirildiğini belirten Vali Akın, “81 ilimizde yapılan çalışmalar, bakanlığımızın da video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirilen İRAP toplantısında değerlendirildi” dedi.

Deprem Tatbikatı: “5,5 Şiddetinde Bir Deprem Varsayımı Üzerinden Planlandı”

Konya’nın Akşehir İlçe merkezli 5,5 şiddetinde bir deprem varsayımı üzerinden bir tatbikat planlandığını belirten Vali Akın, AFAD koordinesinde ilgili birimlerin hazırlıkları çerçevesinde bu tatbikatı hep birlikte icra edeceğiz ifadelerini kullandı.

“Planlar Gerçekçi Olmalı”

Afet planlarının uygulanabilir olması gerektiğini belirten Vali Akın, tüm paydaşların her an meydana gelebilecek bir doğal afete karşı koordineli bir şekilde hareket etmelerinin önemine değinerek tatbikatta yer alan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Toplantının ardından tatbikat senaryo gereği Esenler Mahallesi’nde kentsel dönüşüm alanında kontrollü yıkımı sağlanan binaların arama kurtarma ekipleri tarafından enkaz kaldırma ve çalışma gruplarının deprem tatbikatı sahasında bulunan faaliyetleri ile devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri