İlhan Palut: ‘Çok İyi Mücadele Göstererek Konya’ya Avantajlı Dönmek İstiyoruz’

Teknik Direktör İlhan Palut, Konyaspor’un, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Tur ilk maçında deplasmanda oynayacağı Vaduz maçına ilişkin, “Karşılaşmaya çok ciddi şekilde hazırlandık. Rakibe saygı duyarak, çok iyi bir mücadele göstererek, buradan Konya’ya avantajlı bir skorla dönmeye çalışacağız” dedi.

Teknik Direktör İlhan Palut, Konyaspor’un, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Tur ilk maçında deplasmanda oynayacağı Vaduz maçına ilişkin, “Karşılaşmaya çok ciddi şekilde hazırlandık. Rakibe saygı duyarak, çok iyi bir mücadele göstererek, buradan Konya’ya avantajlı bir skorla dönmeye çalışacağız” dedi. Palut, play-off turuna kalmak istediklerini vurguladı.

Teknik Direktör İlhan Palut, Konyaspor’un, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Tur ilk maçında bugün deplasmanda karşılaşacağı Lihtenştayn ekibi Vaduz maçının hazırlıklarını Rheinpark Stadı’nda yaptığı antrenman öncesi açıklama yaptı.

“En başından itibaren söylediğimiz gibi Konferans Ligi’nde gruplara kalmak istiyoruz” diyen Palut, Vaduz’unda bu yolda ikinci kendilerinin ikinci rakipleri olduğunu söyledi.

Palut sözlerini şöyle sürdürdü: “Karşılaşmaya çok ciddi şekilde hazırlandık. Rakibe saygı duyarak, çok iyi bir mücadele göstererek, buradan Konya’ya avantajlı bir skorla dönmeye çalışacağız. Bir önceki maçta kırmızı kart cezalısı Cikalleshi ve diz ameliyatı olan Oğulcan dışında tam kadro hazırlandık. Yarın burada iyi mücadele ortaya koyacağız.”

“Maçtan Maça Stratejilerle Oyuncu Seçimlerini Gerçekleştirmeliyim”

Takvimin iyice sıkıştığına işaret eden Palut, “Vaduz maçından hemen iki gün sonra Ankara’da lig maçımız var. Kadromuzu efektif kullanmamız gerekiyor. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim, belki bir ay sonra Konyaspor’un en beklenilen kadrosu diye bir şey konuşamıyor olacağız. Dediğim gibi her oyuncuyu efektif kullanmalıyım. Maçtan maça stratejilerle oyuncu seçimlerini gerçekleştirmeliyim. Vaduz karşısında şu anda kafamızda bir kadro şekillendi ancak bu bizim adımıza en net kadromuz diyebileceğimiz bir durum değil. Maçtan maça mutlaka değişecektir” diye konuştu.

“Kendi Evimizde Daha Etkili Bir Takımız. İnşallah Bu Sene Bunu Değiştiririz”

Konyaspor’un kendi evinde daha etkili bir takım olduğuna değinen Palut, şöyle konuştu:

“Kendi evimizde daha etkili bir takımız. İnşallah bu sene bunu değiştiririz. Deplasmanda da kendi oyunumuzu sahaya daha dominant bir şekilde yansıtmaya devam ederiz. Tabii buradan avantajlı bir skor alsak bu bize turu geçmiş olarak kabul edemeyiz. Allah korusun istemediğimiz bir skorla dönecek olursak Konya’da bunun telafisi için elimizden geleni yapacağız. Çünkü bunlar iki maçlık mücadeleler. Ve bunu iki maçlık strateji içerisinde değerlendirip sonuç olarak play-off turuna kalmak istiyoruz.”

Bugün Rheinpark Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak Vaduz-Konyaspor karşılaşmasını Litvanya Futbol Federasyonu’ndan hakem Manfredas Lukjancukas yönetecek.

(Mürsel Çetin / Spor Servisi / Haber Kent)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri