Armada Yeşil Beyaz Platformu: “Konyaspor Kültürünü İlmik İlmik İşleyeceğiz”

Armada Yeşil Beyaz Platformu Başkanı Cihan Yeniçıktı, “Nesilden nesile Konyaspor kültürünü ilmik ilmik işleyerek bayrağımızı yerimize geçecek genç nesillere teslim etmek ve sonsuza dek Konyaspor kültürünü yaşatmaktır” dedi.

Armada Yeşil Beyaz Platformu Başkanı Cihan Yeniçıktı, “Nesilden nesile Konyaspor kültürünü ilmik ilmik işleyerek bayrağımızı yerimize geçecek genç nesillere teslim etmek ve sonsuza dek Konyaspor kültürünü yaşatmaktır” dedi.

Ramada Otel’de gerçekleştirilen tanıtım gecesi programda konuşan Armada Yeşil Beyaz Platformu Başkanı Cihan Yeniçıktı, Armada Yeşil Beyaz Platformu’nun bir grup ya da oluşum olmadığını, Konyaspor’a gönül vermiş insanların oluşturduğu ‘Konyaspor imajının, marka değerinin, marka bilinirliğinin ve kurumsal yapının artırılması adına oluşturulan bir düşünce topluluğudur’ olduğunu belirtti.

“Güçlü Camia, Güçlü Kulüp”

Başkan Cihan Yeniçıktı, “Armada Yeşil Beyaz Platformu olarak asırlık çınarımız Konyaspor’umuzun, ‘Anadolu Hükümdarı’ benliğinden hareketle camiamızın ve taraftarımızın arasında, ‘Güçlü Camia, Güçlü Kulüp’ ilkesi ile var olan temellerin daha da sağlamlaştırılması ve 21.yy.’da dijital dünya ve futbol endüstrisinde büyük önem ve yer teşkil eden sosyal medya ile sosyal mecralarda, daha aktif, daha etkin, daha yapıcı, daha birleştirici paylaşımlar ve farkındalık yaratarak belli bir organizasyon ile, kurumsal bir yapıya ulaşılmasını amaçlıyoruz. Nesilden nesile Konyaspor kültürünü ilmik ilmik işleyerek bayrağımızı yerimize geçecek genç nesillere teslim etmek ve sonsuza dek Konyaspor kültürünü yaşatmaktır” şeklinde konuştu.

Kendilerini bir araya getiren platformun amacı, hedefleri, geleceğe dair hayallerinden bahseden Platform Başkanı Cihan Yeniçıktı, “Bu platform sadece taraftar özelinde değil, şehrin tüm dinamik bileşenlerini Konyaspor çatısı altında toplayıp, özellikle sosyal medya üzerinde güçlü bir farkındalık oluşturmaktır. Geçmişinde Anadolu tarihine yön vermiş, Selçuklunun başkenti, Cumhuriyetin lokomotifi olmuş bu güzide şehrimizde ülke olarak ortak tutkularımızdan olan sportif faaliyetlerde, özellikle taraftar olarak paylaşımcılığı ve kardeşlik ruhunu ön planda tutan, sadece skordan değil oyundan da keyif almayı amaçlayan, güçlünün değil şehrinin takımı düsturunu ilke edinmiş, sadece günlük hayatta değil özellikle sosyal medyadaki sesi, benzeri olmayan gürlükte çıkacak bir ülküyü hayal ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Yeniçıktı, bu ülküyü hayal ederken attıkları her adımda, taraftarın tutkusundan ve aşkından gelen heyecanın yanında, akademik ve bilimsel verileri sürekli inceleyerek bu yolculuğun her adımının yere sağlam basması için gerekli gayret ve eforu gösterdiklerini vurguladı.

Geçmişin tecrübesini, gelecek kuşağın heyecanı ve tutkusu iler harmanlayıp ortak paydada birleştirmenin, yola çıkarken kendilerini heyecanlandıran ilk kıvılcım olduğunu dile getiren Başkanı Yeniçıktı, “Umudum odur ki; bu kıvılcım, örnek alınacak başarıları ile geçmişte olduğu gibi yine bu coğrafyadan Anadolu’nun tüm kulüplerine örnek teşkil edecek tesirde olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Bizler Konya’nın En Dijitaliyiz”

Platform olarak imza sözüne de değinen Başkan Cihan Yeniçıktı, “Farklıyız, farkındayız. Bizler Konya’nın en dijitali, Armada Yeşil Beyaz’ız” dedi.

Konyaspor’un, bir futbol kulübünden ziyade ülke futbolunda yaptıkları ve yapacakları tüm faaliyetlerde farkındalık oluşturan bir kulüp olmasını ve kurum kültürü, marka değeri, dinamik, güçlü, kurumsal bir yapıya dönüşmesini sağlamayı kendilerine misyon edindiklerini aktaran Başkan Cihan Yeniçıktı, Konyaspor’a gönül vermiş kitlelere eğitimler vereceklerini söyledi.

Konyaspor camiasının ve taraftarının bir futbol kulübü ve camia olmasının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık oluşturarak değerler kültürünü yansıtan bir toplumsal bir kurum olduğunu göstermeyi istediklerine işaret eden Başkan Yeniçıktı, Konyaspor’a bu zamana kadar markalaşma yolunda hizmet vermiş insanlar ile söyleşiler yaparak 102 yıllık kültürün yeni nesillere aktarılmasında rol oynamayı, ‘Şehrinin Takımını Tut’ düsturuyla yüreklere kazımayı amaçladıklarını dile getirdi.

“Etkin Rol Almayı Hedefliyoruz”

Platformun hedeflerinden ve hayallerinden bahseden Başkan Cihan Yeniçıktı, şu ifadelere yer verdi: “Konyaspor’un markalaşma yolunda hizmet vermiş insanlarla söyleşiler yaparak geçmişten aldığı kültürel mirası yeni nesillere aktarmada rol oynamak ve ‘Benim şehrim, benim takımın’ düsturunu yüreklere kazımaktır. Ulusal medyanın ve popüler kültürün etkisiyle genç nesillerin kafasının karışmasının önüne geçerek, skordan, başarıdan ve popülariteden bağımsız, Konyasporlu olma hassasiyetini genç nesillere aktarabilmektir. Ar-Ge çalışmaları yapıp, kulübe sunarak; kulübün bu projeler sayesinde maddi kazanç elde etmesini sağlamak. Konyaspor’un bir futbol kulübünden ziyade ülke futbolunda yaptıkları ve yapacakları tüm faaliyetlerde farkındalık oluşturan bir kulüp olmasını ve kurum kültürü, marka değeri, dinamik, güçlü, kurumsal bir yapıya dönüşmesinde etkin rol almayı hedeflemekteyiz.”

“Konyaspor Taraftarının Bilincini ve Farkındalığını Artırmayı Hedefliyoruz”

Başkan Cihan Yeniçıktı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Konya ve ilçelerinde kütüphanesi olmayan okulları tespit ederek ‘Konyaspor Kütüphanesi’ adı altında Konyaspor sevgisini öğrencilere aşılamak ve ilaveten Yeşilay ve Kızılay ile birlikte düzenlenecek aktivitelerle Konyaspor taraftarının bilincini ve farkındalığını artırmayı hedeflerini kaydetti.

Armada Yeşil Beyaz Platformu Başkanı Cihan Yeniçıktı, şöyle devam etti: “Sosyal farkındalık projeleri kapsamında ülkemizde, hepimizi yakından ilgilendiren kuraklık, enerji verimliliği ve yeşil enerji kapsamında dikkat çekici videoları taraftarlarla buluşturacağız. Konyaspor ve ülke futbolu üzerinde iz bırakmış isimleri sosyal medya hesaplarımız üzerinden taraftarlarımızla buluşturacağız. ‘Konyaspor a adanmış hayatlar’ köşemizde de bu köklü çınar için büyük fedakarlık ve emek verip şu an aramızda olmayan futbolcu, taraftar ve yöneticilerimizle ilgili videolar sosyal medya hesaplarımızdan sizlerle buluşacaktır.”

Platforma Yönetim Kurulu

Daha sonra platform yönetim kurulu tanıtıldı. Armada Yeşil Beyaz Platformu yönetim kurulu isim ve görevleri şöyle: “ Cihan Yeniçıktı - Başkan, Celal Fedai - Hukuk Departmanı, Tarık Erkeleş - Sosyal Medya, Mustafa Özkaya – Sosyal Medya, Elif Öz – Kadın Kolları ve Sosyal Sorumluluk Projeleri, Hasan Ekelik – Ar-Ge Çalışmaları ve Sosyal Sorumluluk, İbrahim Aydın - Ar-Ge Çalışmaları ve Sosyal Sorumluluk, Hüseyin Yavuz - Ar-Ge Çalışmaları ve Sosyal Sorumluluk, Ali Cihan Demirci – Yurtdışı Sosyal Sorumluluk Projleri ve Scouting, Yunus Çelik - Ar-Ge Çalışmaları ve Sosyal Sorumluluk”

Program, soru - cevap bölümüyle sona erdi.

(Fotoğraflar: Mürsel Çetin / Haber Kent)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri