Prof. Dr. Koç: “Konya Bölgesi Sağlık Üssü Olacak”

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, göreve geldiği 3 yıl içerisinde birçok önemli projeleri hayata geçirdiğini belirterek, Konya’nın “sağlık üssü” olacağını açıkladı.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, göreve geldiği 3 yıl içerisinde birçok önemli projeleri hayata geçirdiğini belirterek, “Sağlık sistemi 2 yıl önce tek çatı altına toplandı. Bu toplanma da en hızlı adapte olan illerin başında geliyoruz. 3 yılda önemli kazanımlar sağladık. Yeni hastaneler yapılmasından ve taşınmasına kadar önemli işlere imza attık. Bu süre içerisinde bin 646 nitelikli yatak sayısına ulaştık. Ağız ve Diş Sağlığı anlamında yatırımlarımız oldu” dedi.

Prof. Dr. Koç, Konya Bölge Eğitim Araştırma ve Uygulama Simülasyon Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Müdürlüğünün Konya’nın sağlık alanında 2019 yılı istatistiklerini değerlendirdi ve bu yıl planladıkları hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

“EN İYİ DURUMDAYIZ”

3 yılda önemli projelerin hayata geçirildiğini anlatan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, “Sağlık sisteminin tek çatı altında toplanması ile birlikte en hızlı entegrasyonu sağlayan il olduk. 2. ve 3. basamak sağlık hizmetlerinde en iyi durumdayız” diye konuştu.

“ÇITAYI YÜKSELTTİK”

Prof. Dr. Koç, 112 Acil Sağlık Hizmetleri başta olmak üzere kentteki tüm hastanelerde fiziki alt yapı sorunu kalmadığını belirterek, “Teknolojik malzemeleri modernize ettik. Evde sağlık hizmetlerinde çıtayı yükselttik. 30 olan ekip sayımızı 47’ye çıkardık. Evde sağlık da 11 bin 500 hastaya 56 bin kez ulaştık” açıklamasında bulundu.

“Devlet millet işbirliği ile önemli yatırımlar kazandırdık. Sağlık ekip ve takım işidir. Sevgiye dayalı çalışmalarımızın meyvelerini alıyoruz” diyen Prof. Dr. Koç, şunları kaydetti:

“TEK ÇATI ALTINDA ÇALIŞIYORUZ”

“Sağlık sistemi 2 yıl önce tek çatı altında toplandı. Biz Konya olarak tek çatı altında entegrasyonunu sağlayan illerin başında geliyoruz. İl dışına sevkleri azalttık. Konya’nın sağlık üssü olması adına el birliği yaptık. Tekli çatı altında acil sağlık hizmetleri 2. ve 3. basamak sağlık hizmetlerinde birinci sıradayız. 112 Acil Sağlık Hizmetleri başta olmak üzere tüm hastanelerimiz de fiziki alt yapılarımızı hazırladık.  Teknolojik malzemeleri modernize ettik. Tekli yapının avantajları ile birinci basamak sağlık hizmetlerini en üst seviyeye çıkarma gayreti içindeyiz. Evde sağlık hizmetlerinde çıtayı yükselttik. 30 olan ekip sayımızı 47’ye çıkardık. Evde sağlık da 11 bin 500 hastaya 56 bin kez ulaştık.”

“İLÇELERDEN SEVKİ BİTİRDİK”

Artık ilçelerden Konya’ya sevklerin de önüne geçtiklerine işaret eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm ilçe hastanelerimize laboratuvar ve röntgen cihazları alıyoruz. Daha önce laboratuvar hizmetleri için hastalarımız Konya’ya sevk ediliyordu. Artık bu sevk işlemlerimiz ilçelerimiz de devlet hastanelerimiz de yapılıyor. Bu durum vakit avantajı ve kaliteyi de beraberinde getiriyor.”

“HASTA YÜKÜ KAMU DA”

Konya’da acil hasta vakalarında yüzde 80 yükün kamu hastanelerinde olduğunu anlatan Prof. Dr. Koç, “Kamu hastanelerinde yüzde 70 muayene, yüzde 35 ameliyat hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Kamu hastaneleri acil de çok tercih edildiğinde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. 2019 yılı içerisinde Konya’ya bin 397 personel ataması gerçekleştirilmiştir. Konya sağlık ve profesyonellik acısından eksik değil. Konya Türkiye ortalamasının en rahat dönemini yaşıyor. Bakanlık nezdin de tıbbı cihaz ve ilaç teminin sıkıntı yaşamıyor” şeklinde konuştu.

“SORUNLARI TESPİT ETTİK”

2019 yılının ilk yarısında il müdürlüğü ve ekibi olarak 31 ilçe de sağlık merkezlerini ziyaret ettiklerine de değinen Prof. Dr. Koç, şöyle devam etti: “Tüm hastanelerimizin fiziki alt yapısı başta olmak üzere tüm konularını yerinde görerek varsa sorunlarını tespit ettik. Çözümü noktasında hemen yapılması gerekenleri hemen, zaman alacak olanları ile sırayla yapmaya başladık. Bunun yanında doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık çalışanlarımız, çay ve temizlik işlerine bakan tüm personelimiz ile tek tek görüştük. Onlardan bir şeyler aldık. Biz onlara bir şeyler verdik. 16 bin personelimizin 12 bini ile görüşme gerçekleştirdik.”

“ŞEHİR HASTANESİ YÜZDE 87 TAMAM”

Konya Şehir Hastanesi’nin bin 250 yataklı olarak planlandığını aktaran Prof. Dr. Koç, inşaatının ise yüzde 87’sinin tamamlandığını, bu yıl içerisinde açmayı planladıklarını vurguladı.

“HASTANE KAPANMAYACAK”

Konya Şehir Hastanesi’nin açılması ile Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nin kapanacağı söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını aktaran Koç, “Meram’daki hastanemiz Meram Devlet Hastanesi olarak hizmet verecek” değerlendirmesinde bulundu.

(Mürsel Çetin / Haber Kent)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri