Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan, “Devletin bağışıklık sistemi çöktü. Oturduğumuz yerden borçlanıyoruz. Vücudumuz (devlet) kendi kendine mikrop üretir hale geldi. Günlük faiz borçlanmasına bakıldığında, böyle bir ülke iflah olur mu?” dedi.
Konya’da bir restoranda düzenlenen ‘Millet-Vekili Basın Buluşması’ toplantısı, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, il başkan yardımcıları ve ilçe başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
“Belediyeciliğin Kitabını Yazdık”
Saadet Partisi GİK Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, sahada daha etkin bir şekilde çalışacaklarını dile getirdi.
Saydam, “İktidar seçimi kazandı ama bazı açılardan seçimi kaybetti. Bütün imkanlara rağmen 2 puan fark atabildiler. Farklı kazanılmış bir seçim yok. Siyaset ve basın iki önemli kurumdur. Sorumluluklarımız var. Siyaseten biz yanlış ve eksiklikleri dile getiriyoruz. Basın da bu sorumlulukla hareket etmek durumunda” şeklinde konuştu.
“Sıkıntılı dönemlerde siyasetimizi ortaya koyarak, ülkeyi rahatlattık” diyen Saydam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün övünülen ne kadar sanayi hamlesi varsa, zamanında biz ortaya koyduk. 1989 yılında 5 şehirde belediyeleri kazandık. Belediyeciliğin kitabını yazdık. Belediyeler, bugün bile o gün ortaya konulan hizmetlerin ekmeğini yiyor. Bu millet, 21 yıl içinde ciddi şekilde yoruldu. Milli Görüş iktidarıyla birlikte bu şehir ve ülke rahat bir nefes alacak.”
“Muhteşem Bir Alternatif Oluşturmayı Başardık”
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan, seçimlerin üzerinden 4 ay geçtiğini ve Millet İttifakı olarak bu seçimde iki şeyi başardıklarını dile getirerek, “Muhteşem bir alternatif oluşturmayı başardık. Güçlü bir ittifak kurduk. Siyasette kutuplaşmanın zirve yaptığı bir dönemde farklı düşüncedeki siyasi partiler ittifak etti ve bir araya gelebilmeyi başardı” diye konuştu.
Seçimden sonra çok zorlu süreçlerin yaşandığını öne süren Doğan, ülkenin zam yağmuruna tutulduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti: “Seçimden sonra faizlere yüzde 300 artış yapıldı. Türkiye’nin her yerinde petrol bulduğunu söyleyenler, yakıta yüzde 100 zam yaptı. Biz, bu tehlikeleri biliyorduk. Tarihte ilk kez sorunlar iktidarın kontrolünden çıktı. 11 ilimizde yer yerinden oynadı. Bazı iller yok oldu. Deprem sonrasında iktidar bir çalışma yaptı. Depremin maliyeti, 94 milyar dolar olarak açıklandı. Olayların sıcaklığı devam ederken, çalışma başlatıldı. Deprem bölgesi için paralar toplandı. Türkiye, bir araya geldi 115 milyar dolar para toplandı. 29 mayıs sabahı dolar kuru 20 TL’idi. 4 ay sonra 27 lirayı aştı. 4 ayda devletin yükü 3.3 trilyon arttı. Devletin bağışıklık sistemi çöktü. Oturduğumuz yerden borçlanıyoruz. Vücudumuz (devlet) kendi kendine mikrop üretir hale geldi. Günlük faiz borçlanmasına bakıldığında, böyle bir ülke iflah olur mu?”
“Toplum Olarak Cinnet Geçiriyoruz”
“Toplum olarak cinnet geçiriyoruz” diyen Doğan, şöyle devam etti: “Toplum olarak büyük sıkıntılarımız var. Sorunlar görülmeye çalışılıyor ancak hiç değişmeyen formüller uygulanıyor. İktidarın ekonomik sıkıntıyı çözümü için 5 daimi uygulaması var. 1-Zam yapacaksın, 2-Vergiyi artıracaksın, 3-Para Basacaksın, 4- Borç Alacaksın, 5- Ekonomik değerleri satacaksın. Dolar, 2023 yılında ortalama 23.9 TL olacak denildi. Kabul edelim. 2026 yılında ise 47.8 olacak deniliyor. Yani iki kat artacak. Yine kabul ediyoruz. 2023 yılında Türkiye’de 4 trilyon 270 milyar lira vergi toplanacak yazıyor. 2026 yılı için ne kadar vergi toplanacağı yazıyor peki? 11 trilyon 350 milyar olacak deniliyor. Anlamı ne? 2026’ya kadar vatandaştan daha fazla vergi alınacak. ‘Küçüleceksiniz. Bugün geçiremiyorsanız, yarın hiç geçinemeyeceksiniz’ anlamı taşıyor bu.”
Doğan, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Fotoğraflar: Mürsel Çetin / (Haber Kent)