Zeki Oğuz Fotoğraf Yarışması Sonuçları Açıklandı!

Antalya Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından büyük kültür insanı Zeki Oğuz anısına düzenlenen fotoğraf yarışması sonuçları açıklandı.

Antalya Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından, kısa süre önce yaşamını kaybeden ve Konya kültürüne büyük katkıları bulunan yazar, şair, gezgin, fotoğraf sanatçısı Zeki Oğuz adına düzenlenen fotoğraf yarışmasının sonuçları belli oldu.

Antalya’da 1994 yılından itibaren faaliyetlerini sürdüren ve bu yıl 30. kuruluş yılını kutlayan “Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği” tarafından geleneksel Yörük Türkmen kültürünü tanıtmak ve bu kültürün zenginliğini yansıtmak amacıyla düzenlediği “Zeki Oğuz Fotoğraf Yarışması” sonuçları açıklandı.

Çocukluğundan gelen gezme tutkusunu fotoğraf ve yazılarıyla birleştiren hem gazeteci hem fotoğrafçı hem de yazar kimliğiyle özellikle Yörük kültürüne ilişkin fotoğraflara ve birçok esere imza atan Zeki Oğuz adına gerçekleştirilen yarışmada, dünden bugüne her yönüyle Yörük Türkmen Kültürünün temel değerlerini insani, tarihi, sosyal, kültürel, tabiat, çevresel, üretim ve iktisadi hayattaki yansımalarını içeren fotoğraflar oluşturdu. Yarışma kapsamında ayrıca ‘Zeki Oğuz Özel Ödülü’ de yer aldı.

‘Zeki Oğuz Fotoğraf Yarışması’na katılan 53 fotoğraf sanatçısı tarafından gönderilen 154 fotoğraf, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, Ziraat Fak. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nafia Özdemir Hanyaloğlu, Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, Mimarlık Fak. Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Bakır, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, HOY-DER Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Koyak, Antalya Fotoğrafçılar ve Sinema Amatörleri Derneği Başkanı Mehmet Boyacı, Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Gümüş, Yörükler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Coşan, Yarışma Sekreteri Feyza Gedikli'nin katılımıyla yapılan toplantıda jüri tarafından değerlendirildi.

Jüri üyelerinin değerlendirme toplantısına Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman ve Yörükler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Coşan gözlemci olarak katıldığı bildirildi.

Yörüklerin özgün yaşam tarzını, doğayla olan ilişkilerini, misafirperverliklerini, giyim kuşamlarını ve geleneksel yaşam pratiklerini estetik bir gözle yakalayan fotoğraflar yer aldı. Yörük Türkmen göç ve çadırlarda yayla hayatına, keçi sürülerinden dokuma halılarına kadar pek çok öğe fotoğraflarda hayat buldu.

Yarışmada, Muzaffer Murat İlhan’ın fotoğrafı birinci, Serpil Özbek’in fotoğrafı ikinci, Hasan Güzel’in fotoğrafı üçüncü oldu.

Yarışmanın ödül töreninin 30 Ekim 2024 tarihinde Antalya’da Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Ayrıca ödül alan fotoğrafların yanı sıra uygun görülen fotoğraflardan oluşan bir serginin açılacağı vurgulandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri