‘Ustalardan Miras’ Fotoğraf Yarışması Sonuçları Belli Oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Ustalardan Miras, Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler’ temalı ödüllü fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan geleneksel mesleklerin yaşatılması ve sonraki kuşaklara aktarılması amacıyla 3’üncüsü düzenlenen ‘Ustalardan Miras, Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler’ temalı ödüllü fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.

Yarışmanın başlangıcında açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, son yıllarda hızla değişen teknolojik gelişmeler, sanayileşme ve insan nüfusunun artması gibi birçok etkenin geleneksel meslek gruplarının değişmesine, yeni mesleklerin doğmasına ve bazı mesleklerin de yok olmasına sebep olduğunu anımsatmıştı.

Başkan Altay, geleneksel mesleklerin ne kadar değerli olduğunu topluma göstermek ve gençlere ilham vermek için “Ustalardan Miras, Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler” temalı ödüllü fotoğraf yarışmasının bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek, “Yarışma; ahşap, cam, deri, hayvan ve bitki atıkları, ipek-tekstil, maden, toprak-taş, hammaddesi karışık olan el sanatları gibi meslek gruplarını kapsıyor. Ustaların bilgi ve becerilerinin sonraki nesillere aktarılması için herkesin katkısına ihtiyacımız var. Fotoğraf sanatına gönül veren herkesi yarışmamıza katılmaya davet ediyorum” diye görüş belirtmişti.

Geleneksel, kültürel veya sanatsal değeri olan tüm mesleklerin günümüzde yaşayan durumunu fotoğrafla tespit etmek, görsel bir bellek oluşturmak ve bunları fotoğraflarla yarınlara miras bırakmak amacıyla tertip edilen ve son başvuru tarihi 28 Ağustos olan yarışmanın sonuçları belli oldu.

Yarışmaya gönderilen fotoğraflar arasında Şevki Karaca’nın eseri Birincilik, Serdar Kıran’ın İkincilik, İlyas Malkoç ise üçüncülük ödülüne layık görüldü. Üç eser mansiyon, bir eser ‘jüri özel’ ve bir eserde ‘Büyükşehir özel’ ödülüne layık görüldü. Haber Kent Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Çetin’in de eserinin yer aldığı 33 fotoğraf ise sergilemeye değer görüldü. Jüri, yarışmaya gönderilen eserler arasında 15 fotoğrafı da satın almaya değer buldu.

Katılımcılar yarışmada dereceye giren fotoğraflara “ustalardanmiras.konya.bel.tr ” adresinden ulaşabiliyor.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri