Ülkemizin Tanıtımına ‘Foto Safari’ Katkısı

‘UNESCO TOURİSTİCA PHOTO SAFARİ’ DEVAM EDİYOR: Ülkemizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan UNESCO Photo Safari’si Bursa Cumalıkızık ve Safranbolu turuyla devam ediyor.

Ülkemizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan UNESCO Photo Safari’si Bursa Cumalıkızık ve Safranbolu turuyla devam ediyor.

26 Eylül’de Kapadokya’da başlayan UNESCO Foto Safari’nin ilk kazananlarıda belli oldu.  

Safari’ye katılan fotoğraf sevdalıları Bursa Cumalıkızık ve Safranbolu birleştirilmiş turuyla UNESCO unsurlarını fotoğrafladı

Safari katılımcıları turun ilk iki gününde gerçekleşen Bursa Cumalıkızık turunda; 14. yüzyılda yapılmaya başlayan, 16. yüzyılın ortalarına kadar Osmanlı Padişahlarının ve devletin ileri gelenlerinin yaptırdığı anıtsal yapılar olan Ulu Camii, Orhan Camii, Koza Hanı, Fidan Hanı, Geyve Hanı, Eski İpek Hanı, Pirinç Hanı Kapan Hanı, Emir Hanı, Bezir Han ve diğer tarihi Hanlar ile Bedesten ve Kapalı Çarşı’da fotoğraflama gerçekleştirdi. Sonrasında fotoğraf severler, halen yaşayan 5 Kızık köyünden biri olan ve UNESCO ana unsuru Cumalıkızık’ta; Moloz taş, ağaç ve kerpiçten genellikle 3 katlı olan ünlü “Cumalıkızık Evleri”nin ve sokaklarının fotoğraflanmasını tamamladılar. Turun son gününde ise Hıdırlık Tepesinden başlayan fotoğraflama günü, tarihi Safranbolu Evleri ve Sokakları, Kaymakamlar Konağı, Köprülü M.Paşa Camii, Tarihi Demirciler Çarşısı, Yemeniciler Çarşısı gibi tarihi mekanların fotoğraflanmasıyla devam etti. Yarışmaya katılacak olan fotoğraf tutkunları, 12 Ekim Salı gününe kadar çektikleri fotoğraflarla başvuru yapabilecek.

Safari’de Çekilen Fotoğraflar Ülke Tanıtımında Kullanılacak

Photo Safari Organizasyon Komitesi Başkanı Serdar Karaduman,  “UNESCO Photo Safari’nin ülkemizin tanıtımı açısından büyük bir önemi var. Fotoğraf sanatçılarımızın çektiği fotoğraflar, dereceye girenler ya da sergileme ödülü alanlar, Türkiye’nin tanıtımında kullanılacak. Bu fotoğraflarla Türkiye’nin tanıtımına fayda sağlamak istiyoruz. Önümüzdeki sene turlarımız yabancı yoğunlukta olacak” dedi.

UNESCO Touristica Photo Safari etkinliği, Antal Xanthos- Muğla Letoon turuyla devam edecek

Bursa Cumalıkızık-Safranbolu turunun kazananları da bu turda açıklanacak.

PROJENİN AMACI

UNESCO unsurlarımızı yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak,

Unsur illerimizde turizm gelirlerine katkı sağlamak,

Türk turizminde alternatif turizm çeşidi olan Foto Safari olgusunu yerleştirmek ve geliştirmek,

Ulusal ve Uluslararası tanıtımlarıyla UNESCO miraslarımıza olan ilgiyi arttırmak.

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

Faruk Akbaş (Fotoğraf Sanatçısı, Gezgin, Yazar), Mustafa Seven (Fotoğraf Sanatçısı, İçerik Üretici), Prof. Oktay Çolak (Fotoğraf Sanatçısı, Akademisyen), Ömer Serkan Bakır (Fotoğraf Sanatçısı, Fotoğraf Dergisi Genel Yayın Yönetmeni), Erkan Tabakoğlu (Fotoğraf Sanatçısı), Ali Murat Coruk (Fotoğraf Sanatçısı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Şube Müdürü), Serdar Karaduman (Art Director)

(Haber Merkezi / Haber Kent)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri