Tarım ve Orman Bakanlığı Fotoğraf Yarışması’nda Beklenen Sonuçlar!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Bin 408 fotoğrafçının 8 bin 752 eserle katıldığı yarışmada, Myanmar’dan Kyaw Zay Yar Lin birinci, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Thirumalai G. Sheerapathi ikinci, Rusya’dan Elena Kononova üçüncü oldu.

Ulusal dalda ise birinci Beytullah Eles, ikinci Özgen Beşli ve üçüncü Nevzat Yıldırım oldu.

Yarışmada ödül alan fotoğrafların çoğunluğunun drone ile çekilenler olduğu görüldü. Jüri, 120 fotoğrafı ise sergilemeye değer gördü.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’ şartnamesinde, etkinliğin amacı; ‘Tarımın, toprağın, ormanın, suyun önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesini; tarımsal gelişmeler ile tarım, orman, doğa, çevre ve insan ilişkilerinin, estetik ve öznel bakış açılarıyla arşivlerde yerini almasını sağlamaktır” ifadeleriyle açıklanmıştı.

Yarışma Seçici Kurulu'nda açıklanan isimler şöyle:

“Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Fotoğraf Sanatçıları Coşkun Aral, Reha Bilir, Mehmet Arslan Güven, Sabri Savcı, Bağımsız Jüri Üyesi Perihan Yücel, Reuters Türkiye Foto Muhabiri Ümit Bektaş, Anadolu Ajansı Görsel Yayınlar Yönetmeni Fırat Yurdakul, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi GSF Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozan Bilgiseren, Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Fotoğraf Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işık Sezer, Görsel Danışman, Fotoğraf Eğitmeni Serkan Turaç ve DenizBank Tarım Bankacılığı Pazarlama Grup Müdürü Canan Aytekin.

Yarışmaya ilişkin sonuçlara

https://tarimormaninsan.com

linkinden ulaşılabiliyor.

(Haber Kent)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri