Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, ekonomide toparlanma sürecine girildiğini belirterek, 2019 eylülünden itibaren artış gösteren elektrik tüketimine de dikkati çekti.
Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, merkez İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü’yü ziyaret etti.
Ziyarette konuşan KSO Başkanı Memiş Kütükçü, Türkiye’nin ekonomik anlamda toparlanma sürecine girdiği müjdesini verdi. Üretimin, elektrik tüketiminden takip edildiğine işaret eden Kütükcü, Konya’da son yıllarda ekside olan elektrik tüketiminin, 2019 eylülünden itibaren pozitife geçtiğini kaydetti.
“ÜSTÜNE KOYMALIYIZ”
Para kaynağının dünyanın gelişmiş bölgelerinde olduğunu ve finansın da büyük ölçüde bu ülkelerde döndüğünü kaydeden Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, “O bölgelerle bağımızı kesmeden, ekonomik aktivitemizi düşürmeden, üstüne bir şey koymanın yolunu bulmalıyız” dedi.
“TÜRKİYE’NİN GAYRETİ”
Bir soru üzerine, D8’in de D60’ın da üstüne bir şeyler koymak gerektiğini anlatan Kütükcü ancak o ülkelerin de bizden çok farklı olmadığını dile getirdi.
D8’in şu anda Türkiye’nin gayretiyle resmen kâğıt üstünde yürüdüğünü anlatan Kütükcü, “Türkiye bırakıverse kalacak” ifadesini kullandı.
Dünyada konjonktürün çok hızlı değiştiğine işaret ederek, dönem dönem yeni şeyler yapmamız gerektirdiğini belirten Kütükcü, “Rahmetli Erbakan hocanım attığı temeller elbette çok önemli, ama biz de onun üzerine yeni şeyler koymak, yeni stratejiler geliştirmek durumundayız” ifadelerini kullandı.
“PATRON TÜRKİYE’DİR”
Özellikle yerli otomobil konusunda sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği olduğuna işaret ederek, üretim konusunda yönetimin kimde olduğunun önemine vurgu yapan KSO Başkanı Kütükcü, “Yerli otomobilde söz sahibi Türkiye Cumhuriyeti’dir, TOGG şirketidir. Şu anda prototipi üretilen elektrikli yerli otomobilin seri üretime 2022 yılında geçileceği belirtiliyor. Bekleyip göreceğiz” şeklinde konuştu.
15 TEMMUZ VURGUSU
Konuşmasında ekonomik sorunlara da değinen Kütükçü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Allaha şükür toparlanma sürecine girildi. Umarız bu süreç uzun sürmez. Aslolan, yönünü toparlanmaya çevirmesidir. Elbette bu dönemde küçülen şirketimiz oldu, hasar alan şirketlerimiz oldu. Ancak bu ülkede 250 insanın canıyla, 2 binden fazla kişinin de yaralanarak püskürttüğü bir 15 Temmuz saldırısı oldu. Bunun ekonomik ayağını da yeni yeni püskürtüyoruz.
Şimdi bizim mücadelemiz başlıyor. Küçük kayıplarımızı, hasarlarımızı sessizce göğüsleyeceğiz. Üretimden kopmadan kendi alanımızda mücadeleye devam edeceğiz. Sermaye grupları bazı stratejik hatalarla üretimden enerji ve inşaat gibi başka alanlara yönlendi. Bunun da faturasını ödüyoruz şimdi. Hatalardan dönülüyor. Kaç şirketimizin konkordato ilan ettiği değil, kaç şirketimizin konkordato sürecinden çıkabildiği önemlidir.”
“FİNANS SİSTEMİ DEĞİŞMELİ”
Finans anlayışının değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mustafa Özerdem de, bu düşüncelerinin, TOBB’un banka kredi sisteminin çekilmez bir hal aldığı yönündeki açıklamasıyla da desteklendiğini dile getirdi.
Banka kredisi yerine banka ortaklığı sistemine geçilmesi yönünde Konya Sanayi Odası’nın önemli bir rol üstleneceğine inandıklarını kaydeden Özerdem, “İnşallah bankalarımız ve devletimiz bu konuda öncülük yapar. Ülke olarak da finansta dışa bağımlılığı aşmış oluruz” dedi.
(Haber Merkezi / Haber Kent)