Konya Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı Kapılarını Açtı!

Nobel Expo Fuarcılık, Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen Master Shoes Konya Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı kapılarını açtı.

Nobel Expo Fuarcılık, Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen Master Shoes Konya Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı kapılarını açtı.

Konya TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi’nde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Master Shoes Konya Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı’nın açılışı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Fuarın açılış törenine, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, AK Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyük eğen, Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özarpa, Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik açılış konuşmasında, fuarın profesyonellere yönelik olduğunu belirterek, "Amacımız, sektörel ilişkileri güçlendirmek ve uluslararası pazarlara açılmaktır. Gelecek yıl Türkiye’nin en büyük ayakkabı fuarını düzenlemeyi hedefliyoruz" dedi.

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar ise, fuarın ekonomik ve kültürel açıdan şehre önemli katkılar sağlayacağına işaret ederek, "Konya, ayakkabının kalbidir. Ülkemizdeki ayakkabı ihracatının yüzde 40’ı burada gerçekleşiyor. Bu fuar, sektörümüzün birlik ve bütünlüğünü güçlendirmek için önemli bir platform" dedi.

Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özarpa ise, şehrin köklü ayakkabı üretim geçmişine işaret ederek, “Bu yıl 150’nin üzerinde firma ve 200’den fazla markayla yeni sezon ürünlerini sergileyeceğiz. Konya'nın kilogram başına ihracat rakamı 24 doların üzerindedir, bu da şehrimizin katma değerli ürünler üreten bir merkez olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

“Konya Yılda 80 Milyon Çift Ayakkabı Üretiyor”

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen de, Konya’nın ayakkabı endüstrisindeki gücüne dikkati çekerek, Konya’nın üretim kapasitesi açısından Türkiye’nin en büyük üç şehrinden biri olduğunu vurguladı. Başkan Büyükeğen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konya olarak yılda 80 milyon çift ayakkabı üretiyor ve bu ayakkabıları iç piyasaya ek olarak İngiltere, Almanya, Romanya, Polonya gibi Avrupa ülkelerinden Orta Doğu’ya, Rusya’dan Afrika’ya kadar birçok ülkeye ihraç ediyoruz. Kentimiz, bu sektörde 600’den fazla firma ile yaklaşık 15 bin kişiye iş olanağı sunuyor. Bu veriler, ayakkabıcılarımızın küresel zorluklar ve artan rekabete rağmen büyük başarılara imza attığını gösteriyor.”

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek de birer konuşma yaptı.

“Türkiye’nin Ayakkabı Sektöründe İhracatı 1.27 Milyar Dolar”

Daha sonra kürsüye gelen Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar ise ülkenin ayakkabı sektörü ihracatının 2023 yılında küçük bir daralma yaşamış olmasına rağmen 1,27 milyar dolar ihracat gerçekleşmiş ve ayakkabı birim ihraç fiyatlarında daralmaya rağmen bir öncesi yıla oranla yüzde 20 artış yaşanmasının sektör için umut verici olduğunu kaydetti.

Bakan Yardımcısı Ağar, Konya’nın ayakkabı ihracatının ise 34,5 milyon dolar olduğunu ve bunun gurur verici olduğunu dile getirdi.

Ardından protokol üyeleri, fuarın resmi açılışını kurdele kesimiyle gerçekleştirdi.

Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, protokol üyeleriyle birlikte fuar alanında stant açan firmaları ziyaret ederek, başarı dileklerinde bulundu.

Master Shoes Konya Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 19 Ekim tarihine kadar açık kalacak.

Fotoğraflar: Mürsel Çetin

(Haber Merkezi / Haber Kent)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri