Vali Özkan ve Başkan Altay, LGS Şampiyonlarıyla Buluştu!

Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’nda tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puan alan öğrencilerle bir araya geldi, tanışıp sohbet etti.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı’nda tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puan alan öğrencilerle bir araya geldi, tanışıp sohbet ettiler.

Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’da gerçekleşen buluşmada konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, 2024 LGS’de 20 Türkiye birincisi çıkarmasının Konya için çok gurur verici olduğunu ifade ederek, dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

“Odaklanıp Ders Başarısı Elde Etmek Çok Kıymetli”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gösterdikleri başarıdan dolayı öğrencilere, ailelere ve onların başarısında emeği olan öğretmenlere ve idarecilere teşekkür etti. Öğrencilerin zor bir süreçten geçtiğinin altını çizen Başkan Altay, "Özellikle günümüzde gençlerin vaktini alacak o kadar çok şey var ki. Odaklanıp ders başarısı elde etmek çok kıymetli. Tabii bu aslında ilk imtihanınız. Büyük bir başarı gösterdiniz. Bundan sonra da önünüze yeni imtihanlar çıkacak ama hem lise hayatınız, seçeceğiniz okullar hem de burada gösterdiğiniz performans bundan sonrası için hepinize ışık tutuyor. Hepinizin ülkemizde çok iyi yerlere geleceğinize inanıyoruz” dedi.

"Konya’nın başarı grafiği istikrarlı bir şekilde yükseliyor"

Konya’da başarı ortalamasının artıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay, “2002’de yüzde 2 iken bugün yüzde 6’ya gelmiş, bir önceki yüzde 4. İstikrarlı bir şekilde başarı grafiğimiz yükseliyor. İnşallah daha nice başarıları Valimizin riyasetinde, Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ve bizler gerçekleştireceğiz. Konya’nın her alanda öne çıkması için gayret sarf ediyoruz. Bunların en başında da eğitim-öğretim geliyor, nitelikli insan kaynağı geliyor. İnşallah eğitim-öğretim hayatınızı tamamladıktan sonra da şehrimize, ülkemize, ailelerinize hayırlı evlatlar olursunuz. Allah yolunuzu açık etsin. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız. Sizlere desteğimiz her zaman sürecek” şeklinde konuştu.

"Büyük bir vazifenin öncüleri olacaksınız’"

Vali Vahdettin Özkan ise, öğrencilere, bilime odaklı bir şekilde yollarına devam etmeleri temennisinde bulunarak her birini bu önemli başarıdan dolayı tebrik eden Vali Vahdettin Özkan, ‘‘Günümüzde sizler daha fazla okuyabiliyor, dünyanın bilgileri ve bilim arenalarıyla çok daha fazla alakadar olabiliyorsunuz. Bu gelişim, bizim geleceğimizi de güvenceye alan hususlardandır. Sizler; memleketimizin geleceği için dünyadaki tüm zenginlikleri toplayıp, başta kendi bireysel gelişiminizde istifade edip, aileniz, şehriniz, milletimiz, devletimiz ve toplumumuza sunmuş olacaksınız. Sizler de böyle ulvi ve büyük bir vazifenin öncüleri olacaksınız’’ ifadelerini kullandı.

Devletin ve hükümetin Türkiye’nin dört bir yanında çok iyi fiziki altyapılar oluşturduğuna değinen Vali Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okullarımızda, laboratuvarlarımızda, her türlü bilgiye erişim mekanizmaları ve bilgi teknolojileri çok iyi bir şekilde bize sunulmuş durumda. Bu teknolojik altyapı, bizim dünyayla ve dünyadaki en başarılı insanlarla rekabet edebilme zemini oluşturmamızı sağladı. Devletimizin yaptığı hizmetler sayesinde şehrimiz bu yönde biraz daha avantajlı. Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz, başta eğitime ve eğitim kurumlarına her türlü desteği veriyorlar. Hem eksik kalan yerler hem de okulların çevreleri ile ilgili ya da okullardan gelen her talep, bütçede yatırım programında olup olmamasına bakmaksızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin talepleri olunca yüksek derecede bir duyarlılıkla karşılanıyor. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyoruz.’’

Vali Özkan, “İnşallah gelecekte hem bireysel gelişimimiz hem de memleketin kalkınması için hep beraber en yüksek şuur ve dereceyle bu vazifeyi omuzlayıp istikametimize doğru ilerleyeceğiz. Eğitime yönelik motivasyonunuz daim olsun” dedi.

Vali Özkan ve Başkan Altay, tercih edecekleri lise ve bölümler hakkında da öğrencilerle sohbet ederek bu başarıda pay sahibi olan ailelerini ve öğretmenlerini de tebrik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri