Yeni Sendika’dan “Sendikaların Kasaları Sayıştay ve Kurul Denetimine Açılsın” Önerisi!

Yeni Sendika’dan “Sendikaların Kasaları Sayıştay ve Kurul Denetimine Açılsın” Önerisi!
Yeni Sendika Genel Başkan Yardımcısı Abdulbaki Tekin, “Sendikaların mali konularda, Sayıştay ve Devlet Denetleme Kurulu denetimine açılmalıdır” önerisinde bulundu.

Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Yeni Sendika) Genel Başkan Yardımcısı Abdulbaki Tekin, “Sendikaların mali konularda, Sayıştay ve Devlet Denetleme Kurulu denetimine açılmalıdır” önerisinde bulundu.

Yeni Sendika Genel Başkan Yardımcısı Abdulbaki Tekin, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Anaya Mahkemesi, yüzde 2 barajı adı altında ucube düzenlemeyi anayasaya ayrı olduğu gerekçesiyle iptal etti. Yana Anayasa Mahkemesi, söz konusu anlayışa ‘öyle baraj falan getirip kamu çalışanlarının sendika seçme özgürlüğüne engel olamazsınız’ dedi. Bu iptalin gerçekleşmesinin tek müsebbibi iptal edileceğinin bilinmesine rağmen siyaseti yanıltarak bu kanunu çıkartmaya zorlayanlardır. Kaldı ki aylık 700 milyon liranın mahkeme kararı ile memurun cebinden alınması doğru değil. Oysaki tüm sendikaların kasasına da aylık 500 milyon lira para giriyor. Gelin bu düzenlemeyi adaletli bir şekilde yeniden yapın ancak sendikaların kasasın giren miktardan da üyelerin cebine girecek bir düzenleme yapın. 4688 sayılı kanunda sendika aidat kesintisi asgari binde dört azami maaşın 30’da biri olarak uygulanır denmektedir. Bu oranları asgari binde bir, azami binde üç ile sınırlayın. Böylece sendikaların kasasına gidecek paranın yarıya yakını da üyelerin cebine gitsin. Eğer malum sendikalar memuru düşündüklerinde samimi iseler böyle bir teklifle gelsinler bizde memuru düşündüklerini görmüş olalım.”

“Biz Yeni Sendika olarak kanunun el verdiği ölçüde kesintimizi binde 5’ten binde 4’e düşürdük” diyen Tekin, “Bu konu ile ilgilide asgari binde 1, azami binde 3’e çekilmesine yönelik kanun değişikliği yapılması içinde gerekli başvuruyu yapacağız. Aynı zamanda sendikaların mali konularda Sayıştay ve Devlet Denetleme Kurulu denetimine de açılmasını talep edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.