Tekin: “Hedefimiz, Mesleki Saygınlık ve Refahı Arttırabilmek”

Tekin: “Hedefimiz, Mesleki Saygınlık ve Refahı Arttırabilmek”
Yeni Sendika Genel Başkan Yardımcısı Abdulbaki Tekin, “Hedefimiz, çalışan hak ve kazanımları için mücadele edebilmek, mesleki saygınlık ve refahı arttırabilmek” dedi.

Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Yeni Sendika) Genel Başkan Yardımcısı Abdulbaki Tekin, “Hedefimiz, çalışan hak ve kazanımları için mücadele edebilmek, mesleki saygınlık ve refahı arttırabilmek” dedi.

Yeni Sendika Genel Başkan Yardımcısı Abdulbaki Tekin yaptığı açıklamada, Türkiye de mevcut sendikaların, çalışanların sorunlarını çözmekten uzak durduklarını bundan dolayı yeni bir sendika ihtiyacı olduğu düşüncesiyle böyle bir yola, eski Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş Genel Başkanlığında 60 kişilik kurucular üyesinin katılımıyla 2 yıl önce Yeni Sendika’yı Ankara'da kurduklarını hatırlattı.

“Yeni Sendika, karanlığa karşı yakılan bir mum, tutulan bir fener demektir. Yeni Sendika, bir sevda demektir. Yeni Sendika büyük bir aile demektir” diyen Tekin, üye sayısından ziyade üye memnuniyetinin birinci öncelikleri olacağı vurguladı.

Tekin, sözlerine şöyle devam etti: “Nerede bir sağlık çalışanı varsa Yeni Sendika orada olacak. Rabbim, çıktığımız bu yolda utandırmasın. Temiz bir sayfa ile yolumuza devam edeceğiz. Kavgasız, kimseyi kötülemeden, kimseye rakip olma ya da kimseyi bölme hedefi olmadan kendi yolumuzda, doğru bildiğimizle ilerleyeceğiz. Hedef sadece Bilimsel verilere dayalı, çalışan hak ve kazanımları için mücadele edebilmek, mesleki saygınlık ve refahı arttırabilmek. Sahada emek veren çalışanlarımız ile hep birlikte sağlık çalışanı arkadaşlarımızın bu süreçte bize olan umudu, heyecanı, inancı bizim yarınlara dair en büyük motivasyonumuzdur.”

“Kazanan Yine Ülkemiz ve Sağlık Çalışanlarımız Olacaktır”

Yeni Sendika olarak vizyon projelerini kısa sürede hayata geçirerek yenilikçi sendika yaklaşımlarını somut bir şekilde ortaya koymaya başlayacaklarına değinen Genel Başkan Yardımcısı Tekin, “Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmetler kolunda çalışanları Yeni Sendika’ya üye olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sendikacılığın aynı zamanda sivil toplum örgütü olarak görülmesini sağlayacak kriterlere sahip bir Yeni Sendika’nın, gelecekte de, bugün olduğu gibi dimdik ayakta olacağına işaret eden Tekin, “Bu ümitler karşılık bulduğunda, bugüne kadar olduğu gibi kazanan yine ülkemiz ve sağlık çalışanlarımız olacaktır” açıklamasında bulundu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.