Doğan: “Teşvik ve Destek Ödemelerinin Artırılmasını İstiyoruz!”

Doğan: “Teşvik ve Destek Ödemelerinin Artırılmasını İstiyoruz!”
Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan: “Sabit ek ödeme ile taban ödemenin artırılmasını ve temel ek ödemenin emekliliğe yansımasını istiyoruz. Aile hekimi ile aile sağlığı çalışanlarının teşvik ve destek ödemelerinin artırılmasını talep ediyoruz”

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, geçtiğimiz haftalarda yaptıkları ziyaretlerle ilgili bilgi vererek, “Sabit ek ödeme ile taban ödemenin artırılmasını ve temel ek ödemenin emekliliğe yansımasını istiyoruz. Aile hekimi ile aile sağlığı çalışanlarının teşvik ve destek ödemelerinin, 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının da teşvik ek ödemelerinin artırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Sağlık-Sen Konya Şubesi tarafından Bera Otel’de düzenlenen İl Divan Toplantısı ve Teşkilat Akademisi Programı’na, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve İdris Baykan, Antalya Şube Başkanı Osman Kasap, Konya Üniversite Şube Başkanı Mithat Şafak, Karaman Şube Başkanı Beytullah Bayır, Konya Şube Başkanı Kerem Şafak ile sendika üyeleri katıldı.

13eyl-sagliksen-genel-baskan1.jpg

“Türkiye’de Sosyal Sendikacılığı Başlattık”

Teşkilat Akademisi kapsamında temsilcilere çeşitli eğitimlerin verildiği programa katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sözlerine katılımcıların Mevlid Kandili’ni kutlamayla başladı.

Mehmet Akif İnan’ın üyeye dokunan sendikacılık anlayışını benimsediklerini dile getiren Doğan, şöyle konuştu: “Biz bugün Türkiye’de ‘Sosyal Sendikacılık’ anlayışını başlattık. Üyemize dokunan, milletimize dokunan hizmetleri hayata geçiriyoruz. Biz hekim arkadaşımızın, hemşire arkadaşımızın, sosyal hizmet uzmanımızın gönlüne nasıl dokunuruz bunun için çalışıyoruz.”

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile yaptıkları görüşmeyle ilgili bilgi veren Doğan, şunları kaydetti: “Yaptığımız ziyarette hekimimizin, hemşiremizin, ebemizin, paramediğimizin tüm sağlık profesyonellerimizin taleplerini Sayın Bakanımıza ilettik. Bakanımız zaten sahadan geldiği için sorunları zaten biliyor. Sahanın taleplerini teferruatlı bir şekilde anlattık. Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan tüm branşlar için yaptığımız çalıştaylardan bahsettik. Bugüne kadar yaptığımız çalıştay ve toplantıların sonuç raporlarını paylaştık. Güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.”

Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Serkan Topaloğlu ve kurul üyelerine de sunum yaptıklarını hatırlatan Doğan, “Hem sağlık profesyonellerimizin taleplerini içeren hem sağlık sistemini ele alan hem de vatandaş açısından sağlık sistemini ele alan sunumlar gerçekleştirdik. Gayemiz hem çalışan açısından hem vatandaş açısından daha güçlü bir sağlık sisteminin oluşması için. Bu anlayışla mücadelemizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Doğan, şu bilgileri verdi: “Sabit ek ödeme ile taban ödemenin artırılmasını ve temel ek ödemenin emekliliğe yansımasını istiyoruz. Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının teşvik ve destek ödemelerinin, 112 acil sağlık hizmetleri çalışanlarının da teşvik ek ödemelerinin artırılmasını talep ediyoruz. Bunlar gibi tüm branşları ilgilendiren taleplerimiz mevcut. Sahanın taleplerini içeren raporumuzu Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Bakanlıklar başta olmak üzere tüm muhataplarımızla paylaşıyoruz.”

13eyl-sagliksen-genel-baskan3.jpg

Baykan: “Yalanın Kolayca Yayıldığı Bir Dönemden Geçiyoruz”

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan da sosyal medya kullanımının önemine değinerek, yalanın sosyal medyada kolayca yayıldığını kaydetti. Baykan, “Bizim temsil noktamız doğrunun ve hakikatin temsilcisi olmaktır. Yalanın kolayca yayıldığı bir dönemden geçiyoruz. İşte bu yüzden Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatları olarak biz hakikatin ve doğrunun peşinden gitmek zorundayız ve bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Yalana tevessül edenlere karşı sahada olsun, sosyal medyada olsun her zaman ve her yerde hakikatle cevap veriyoruz, vereceğiz. Bu bizim sorumluluğumuzdur, sorumluluğumuzun gereğini yerine getiriyoruz” şeklinde konuştu.

13eyl-sagliksen-genel-baskan5.jpg

Şafak: “75 Öğrenci Kapasiteli Kreş Açtık”

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Kerem Şafak ise kent genelinde sürdürdükleri çalışmalarla ilgili bilgi vererek, “Şube olarak 9 bin 400 üye sayısına ulaştık. Tüm sağlık ve sosyal hizmet tesislerini karış karış geziyor, üyemizin her daim yanında oluyoruz. Dertlerini dinliyor, taleplerini not alıyor idareciler ile paylaşıyoruz” diye konuştu.

Konya’da Sağlık-Sen Kreş’i açtıklarını anlatan Şafak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konya Şehir Hastanesi yakınında 75 öğrenci kapasiteli Sağlık-Sen Kreş’imizi üyelerimizin hizmetine sunduk. Sosyal Sendikacılık anlayışıyla yaptığımız çalışmaları üyelerimizin hizmetine sunduk. Yeni projelerle, yeni hedeflerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

(Fotoğraflar: Mürsel Çetin )

(Haber Merkezi / Haber Kent)

13eyl-sagliksen-genel-baskan4.jpg

13eyl-sagliksen-genel-baskan6.jpg

13eyl-sagliksen-genel-baskan7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.