Karatay’da Hedef: Mobil Atık Merkezleriyle Çevre Kirliliğinin Önüne Geçmek
Karatay Belediyesi “Sıfır Atık Projesi” kapsamında önemli çalışmaları bir bir hayata geçiriyor. Bu kapsamda çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak adına Karatay'a kazandırdığı Mobil Atık Getirme Merkezlerine yenilerini ekleyerek sayıyı 10’a çıkardı. Hedeflerinin Mobil Atık Getirme Merkezlerinin sayısını arttırmak olduğunu dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Mobil Atık Getirme Merkezleri ile atıklardan ötürü oluşabilecek çevre kirliliğinin önüne geçeceklerini aktardı.
Karatay Belediyesi çevre kaynaklarının daha verimli kullanılmasından, atıkların geri dönüştürülerek tekrar kazanılmasına kadar birçok aşamayı içinde barındıran "Sıfır Atık" seferberliğine yönelik çalışmalarını arttırarak devam ettiriyor.
Karatay Belediyesi bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan Sıfır Atık Projesi Yönetmeliği kapsamında vatandaşların geri dönüşüm konusunda bilinçlenmesi ve açığa çıkan geri dönüşebilir atıkların sisteme dahil edilebilmesi için 7 noktaya daha Mobil Atık Getirme Merkezi yerleştirerek sayıyı 10’a çıkardı.
“KARATAYLILARIN YOĞUN KULLANDIĞI MERKEZLERE BIRAKILDI”
Yeni alınan Mobil Atık Getirme Merkezleri yoğun olarak kullanılan Nakipoğlu Mahallesi İstanbul Caddesi, Akabe Mahallesi Şehit Hüseyin Ceran Sokak, Karaciğan Mahallesi Ankara Caddesi ile Kahraman Caddesi kavşağı, Sultan Mesud Mahallesi Ankara Caddesi Sultan Veled Caddesi kavşağı, Şemsi Tebrizi Mahallesi Şerafettin Caddesi, Şemsi Tebrizi Mahallesi Alaaddin Bulvarı, Sarıyakup Mahallesi Karaman Caddesi, Ulubatlı Hasan Mahallesi Kırbaşı Caddesi, Keykubat Mahallesi Araplar Caddesi Karakayış Caddesi kavşağı, Fetih Mahallesi Aslanlı Kışla Caddesi’nde vatandaşların hizmetine sunuldu.
Vatandaşların, plastik, kâğıt, karton, metal, cam, bitkisel atık yağ, tekstil atık, elektronik atık ve atık pillerini bırakabilecekleri 6 bölmeden oluşan Mobil Atık Getirme Merkezleri ile doğal kaynakların korunması, enerji tasarrufu sağlanması, atık miktarının azaltılarak geri dönüşüme katkı sağlaması hedefleniyor.
“ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK”
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Mobil Atık Getirme Merkezi ile amaçlarının; kaynağında ayrı toplanan pil, metal, cam, elektrikli-elektronik gibi atıkları diğer atıklarla karıştırmadan depolayıp geri dönüşüm merkezlerine göndermek ve bu tür atıklarından ötürü oluşabilecek çevre kirliliğinin önüne geçmek olduğunu aktardı.
Başkan Hasan Kılca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından büyük bir başarıyla yürütülen “Sıfır Atık Projesi”ni de bu kapsamda Karatay Belediyesi olarak çok önemsediklerini ifade etti.
“YEŞİL BİR DÜNYA İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ”
Hedeflerinin Mobil Atık Getirme Merkezlerinin sayısını arttırmak olduğunu dile getiren Kılca vatandaşları projeye destek vermeye davet ederek şunları söyledi: “Sıfır Atık Projesi kapsamında Belediyemizce 3 adet Mobil Atık Getirme Merkezi almıştık, şimdi bu merkezlere 7 adet daha ekleyerek sayımızı 10’a çıkardık. Mobil Atık Getirme Merkezlerinde; elektrikli ve elektronik eşyalar, kağıt-karton, plastik, metal, cam, tekstil atıkları, bitkisel atık, yağ ve atık piller için ayrı bölmeler bulunuyor. Vatandaşlarımız söz konusu atıkları Mobil Atık Getirme Merkezine getirerek hem geri dönüşüm ve ekonomiye hem de Çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlıyorlar. Mobil Atık Getirme Merkezleri sayesinde, doğal kaynaklar ve enerji kaynakları korunacak, su kaynakları ve havanın kirlenmesi önlenecek hep birlikte ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Doğaya ve doğal kaynaklarımıza olan hassasiyetimiz ile gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakma hedefimizle Karatay Belediyesi olarak canla başla çalışmaya, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.”
(Haber Merkezi / Haber Kent)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.