Bektaş: “Asansör ve Yangın Güvenliğinin Sağlanması İçin Gerekli Tedbirler Alınmalı”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, bir çağrıda bulunarak, “Binalardaki asansör ve yangın güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasıyla Allah göstermesin yaşanabilecek bir facianın önüne geçmiş oluruz” dedi.
Bektaş, Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Erdal Tozoğlu’nu ziyaret ederek, odanın hizmetleri ve makine mühendislerinin yaşadığı sorunlar hakkında bilgi aldı.
Konya Milletvekili olarak kısır çekişmelerden uzak, kentin ve mesleki kuruluşların sorunlarının kendisi için öncelikli olduğunu dile getiren Bektaş, “TBMM’de de Konya’nın ve mesleki kuruluşların yaşadığı sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerimizi dile getiriyorum. Getirmeye de devam edeceğim. Konyalı hemşehrilerimize buradan sesleniyorum. TBMM’de sizin bir temsilciniz var diyorum. Herkesi bekliyorum. Şehrimizdeki binalardaki asansör ve yangın güvenliği hayati bir konu olduğu kadarda önemlidir. Bu konuda yetkili kurum ve kuruluşlar üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirerek, denetime ağırlık vermelidir. Buradan bir çağrıda bulunuyorum. Binalardaki asansör ve yangın güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasıyla Allah göstermesin yaşanabilecek bir facianın önüne geçmiş oluruz. Misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
“Asansör ve Yangın Güvenliği Konusunda Üzerimize Düşen Göreve Hazırız”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Erdal Tozoğlu ise, “Konya Makine Mühendisleri odamıza kayıtlı 3 bin 500 üyemiz var. Odamıza üye olmayan ve Konya sanayisinde çalışan yaklaşık 2 bin 500 meslektaşımız var. Oda olarak, bilirkişilik, yerli malı belgesi ve isteyen kurum ve kuruluşlara mühendislik hizmeti veriyoruz. Son yıllarda Aselsan ve savunma sanayiye yönelik üretimin artmasıyla makine mühendisi istihdamında bir artış vardır. Son yıllarda binalardaki asansör ve yangın güvenliği konusu önemli olduğu kadar da ihmal edilmeyecek bir konudur. Şehrimizde asansör ve yangın güvenliğinde de yeterli değiliz. Bu konuda Konya Makine Mühendisleri odası olarak teknik hizmetlerde üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız. Konya Milletvekili olarak Konya’nın ve bizlerin sorunlarını gündeme getirmenizden ve ziyaretinizden dolayı da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Erdal Tozoğlu, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş’a Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı bir tablo hediye etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.