Unutulmaya Yüz Tutmuş Gelenekleri Yaşatıyorlar!

Unutulmaya Yüz Tutmuş Gelenekleri Yaşatıyorlar!
Eskişehir Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği, unutulmaya yüz tutmuş Erzurum geleneklerinden 'tel helvası' kültürünü genç kuşaklara aktarmak için bir etkinlik düzenledi.

Eskişehir Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği (ESKERDER), Erzurum’un uzun kış gecelerinin vazgeçilmezi olan tel helvası geleneğini Eskişehir’de yaşatıyor.

ESKERDER, unutulmaya yüz tutmuş Erzurum geleneklerinden 'tel helvası' kültürünü genç kuşaklara aktarmak için bir etkinlik düzenledi. Hamamyolu Okullar Sokak’ta yer alan dernek binasında gerçekleştirilen etkinliğe, çok sayıda Erzurumlunun yanı sıra AK Parti Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Lale Yıldıran Şahin ve kadın kolları üyeleri de katıldı.

Örs: “Erzurum Geleneklerini Genç Kuşaklara Aktarmayı Hedefliyoruz”

Eskişehir’de yaşayan Erzurumlu bağlama ustalarından Aytaç Karausta’nın seslendirdiği Erzurum ezgileri eşliğinde gerçekleştirilen tel helva etkinliği hakkında konuşan dernek Başkanı Kerim ÖRS, ESKERDER olarak unutulmaya yüz tutmuş Erzurum geleneklerini Eskişehir’de yaşatmaya gayret gösterdiklerini belirterek, “Bu tür etkinlik sayesinde hem birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Hem geleneklerimizi yaşatıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi genç kuşakların tanıması için düzenlediğimiz tel helva etkinliğine benzer etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

2subt-eskisehir-gelenek-2.jpg

Şahin: “STK’larla İşbirliğine Hazırız”

AK Parti Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Lale Yıldıran Şahin de etkinliğe katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, STK’lar ile her zaman iş birliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

ESKERDER’e çalışmalarında başarılar dileyen Şahin, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı.

Şeker, su, irmik ve limon kullanılarak hazırlanan ve soğuk havada bekletilip soğutularak hazır hale getirilen tel helva yapıldıktan sonra katılımcılara ikram edildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum