Posta Sanatı Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Posta Sanatı Sergisi Büyük Beğeni Topladı
Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Şahin’in küratörlüğünde hazırlanan 4’üncü Uluslararası POMO Posta Sanatı Sergisi büyük beğeni topladı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Şahin’in küratörlüğünde hazırlanan 4’üncü Uluslararası POMO Posta Sanatı Sergisi büyük beğeni topladı.  

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Şahin’in küratörlüğünde hazırlanan POMO IV (Postmodern) Uluslararası Posta Sanatı Sergisi’nin açılışına Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Atıf Polat, Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

38 Ülkeden 950 Sanatçının Bin 80 Eseri Sergilendi

Her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen POMO sergisinin temasının postmodern olduğunu belirten Prof. Dr. Hikmet Şahin, postmodernizmin günümüz sanatında özgür ifadenin sanatsal karşılığı olarak tanımlandığını, POMO kısaltmasının ise dünya literatüründe postmodern kavramının kısaltılmış hali olduğunu söyledi. İlk POMO sergisini 2019 yılında 35 ülkeden 925 sanatçının katılımıyla 2 binin üzerinde eserle açtıklarını; serginin, 2020 yılında 45 ülkeden 685 sanatçı ve 850 eserle pandemi nedeniyle sanal olarak gerçekleştiğini, 2021 yılında 39 ülkeden 800 eseri ve 700 sanatçıyı ağırladıklarını hatırlatan Prof. Dr. Şahin, şu şekilde konuştu: “Sergide bu yıl da 38 ülkeden 950 sanatçının bin 80 eserinin sergilendi. POMO Posta Sanatı sergileri; Üniversitemizin, Konya'nın maddi ve manevi değerlerinin, ülkemizin tarih, sanat ve kültürünün takdim ve tanıtımı açısından oldukça önemli bir rol oynuyor. Onursal Başkanlığını kabul etme nezaketinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy'a, Dekanımız Prof. Dr. Ali Atıf Polat'a, Grafik Bölümü Başkanımız Prof. Dr. Harun Hilmi Polat'a, Düzenleme, Danışma, Tanıtım ve Sergileme Kurulları üyelerine, eserleriyle sergimize renk veren tüm katılımcılara, serginin hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimize teşekkürlerimi sunarım” dedi.

“Katılımcılar, İyi Bir İletişim Türünü Ortaya Koydular”

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Atıf Polat da “Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Dünyanın birçok yerinden eserlerini gönderen arkadaşlarımız, aynı zamanda iyi bir iletişim türünü ortaya koydular. Destekleri için yönetimimize ve diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergi açılışlarında israftan dolayı kurdele kesmiyoruz, bundan sonraki süreçte sergilerimizi mümkün olduğunca çevreye duyarlı bir şekilde açacağız” ifadelerini kullandı. 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.