Perseid Meteor Yağmurunu Fotoğrafladılar

Perseid Meteor Yağmurunu Fotoğrafladılar
Konya'da, Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle, Meke Gölü çevresinde yıldız pozlama ve perseid meteor yağmurunu fotoğraf karelerine yansıttılar.

Konya'da, Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği (ASFOD) tarafından düzenlenen etkinlikle, Meke Gölü çevresinde yıldız pozlama ve perseid meteor yağmurunu fotoğraf karelerine yansıttılar.

Katılımcılar, etkinlik öncesinde Meke Gölü'ne ulaşarak hazırlıklarını tamamladılar ve gökyüzünü gözlemlemeye başladılar.

ASFOD Başkanı Tahir Ceylan, etkinlikle ilgili olarak, “Meke Gölü’nün muazzam doğası ve Perseid meteor yağmurunun eşsiz manzarası, bu etkinliği unutulmaz kıldı. Üyelerimizle bu doğal güzellikleri fotoğrafladık” dedi.

Fotoğraf sanatçısı Mustafa Binol ise geceyi “Hem doğal hem de görsel olarak muazzam” olarak nitelendirerek, “Gökyüzündeki yıldızların ve meteorların hareketini yakalamak, doğanın mükemmeliyetini bir kez daha gösterdi” diye donuştu.

Etkinlik, kamp ateşi etrafında sohbetler ve gözlemlerle geçerken, katılımcılar uzun pozlama süresince etkileyici kareler yakaladılar. Çekilen fotoğraflar ve gözlemler, sosyal medya ve çeşitli platformlarda geniş bir izleyici kitlesiyle paylaşıldı. Dernek yetkilileri, etkinliğin hem amatör hem de profesyonel fotoğrafçılar için büyük bir fırsat sunduğunu belirterek, bu tür organizasyonların doğa ve astronomi sevgisini artırma açısından önemli olduğunu vurguladılar.

Gelecek yıllarda benzer etkinliklerin devam edeceği ve bu tür organizasyonların bilimsel ve sanatsal paylaşımları teşvik edeceği ifade edildi.

11agus-asfod-yildiz-pozlama2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.