Birincinin Ödülü İptal Edildi: İşte Gerekçesi!

Birincinin Ödülü İptal Edildi: İşte Gerekçesi!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, bu yıl ilk kez uluslararası düzenledikleri ’14. Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın sonuçlarını sosyal medyada paylaşmasının ardından yarışmada Myanmar’dan birinci olan eserin ödülü iptal edildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, bakanlık olarak bu yıl ilk kez uluslararası düzenledikleri ’14. Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın sonuçlarını sosyal medyada paylaşmasının ardından yarışmada Myanmar’dan birinci olan Kyaw Zay Yar Lin’in ödülü iptal edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’na ilişkin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“03 Ekim Perşembe günü Sayın Bakanımızın sosyal medya paylaşımıyla yarışmamızın sonuçları ilan edilmiştir. İlan edilmeden önce yapılan araştırmalarda ödül aldığı tespit edilemeyen Genel Kategori 1.si Kyaw Zay Yar Lin’in “Fishes Selling” adlı fotoğrafının gelen ihbarlarla başka bir platformda ödül aldığı tespit edilmiş ve bu durum kişiye mail yoluyla bildirilmiştir. Yarışma şartnamesinin 3.9 daki maddesinde başka bir yerden ödül alan fotoğrafın ödülü iptal edilir maddesine istinaden ödül iptal edilmiştir.”

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı Sosyal Medya Paylaşımında Yarışma Sonuçlarını İlan Etmişti!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Birbirinden değerli 8 bin 776 eserin yer aldığı "14. Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"nda heyecanlı bekleyiş son buldu. İlk defa uluslararası katılıma açık hale getirilen yarışmada, 14 eser ödül almakla birlikte 120 eser de sergilenmek üzere seçildi. Kadrajıyla tarımdaki bereketi, ormandaki nefesi ve insandaki emeği bizlere yansıtan tüm fotoğraf sanatçılarımızı tebrik ediyorum” ifadelerine yer vermişti.

Yarışmaya ilişkin sonuçların açıklandığını duyurduğumuz haberin linkine buradan ulaşabilirsiniz

https://www.haberkent.com/kultur-sanat/tarim-ve-orman-bakanligi-fotograf-yarismasinda-beklenen-sonuclar-h168061.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.