Yeni Sendika: “Olayı Şiddetle Kınıyoruz”

Yeni Sendika: “Olayı Şiddetle Kınıyoruz”
Yeni Sendika Genel Başkan Yardımcısı Abdulbaki Tekin, son günlerde yaşanan ve Türkiye’yi derinden sarsan ‘bebek ölümleri’ vakasıyla ilgili yaptığı çok sert açıklamada, olayı şiddetle kınarken, sorumluların bir an önce adalet önünde hesap vermesini istedi.

Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Yeni Sendika) Genel Başkan Yardımcısı Abdulbaki Tekin, son günlerde yaşanan ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan bebek ölümleri vakasıyla ilgili sert açıklama yaptı. Tekin, sendika olarak, bebeklerin sağlığına yönelik her türlü ihmal ve suiistimali şiddetle kınadıklarını belirtirken, sorumluların bir an önce adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

“Sorumlular Hesap Vermeli”

Tekin, yaptığı açıklamada, yaşanan trajedinin altı çizilerek, ihmali bulunan herkesin en kısa sürede adaletin karşısına çıkarılmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Bebek ölümlerinin bir daha yaşanmaması için gerekli adımların atılması gerektiğine dikkat çeken Tekin, özellikle özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerindeki eksikliklerin bir an önce giderilmesini talep etti.

Sağlık Çalışanlarına Destek Mesajı

Açıklamada ayrıca, özveriyle çalışan sağlık personelinin haksız suçlamalara maruz kalmaması gerektiğini savunan Tekin, “Bebeklerimizin hayatı için gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımız, her gün fedakarca görev yapan kahramanlardır” ifadeleri kullanarak, bu zor koşullarda görev yapan sağlık çalışanlarına destek verdi.

“Adalet Yerini Bulmalı”

Yeni Sendika olarak, bebeklerin sağlığı için görev yapan sağlık personelinin yanlış algılar ve haksız ithamlarla karşı karşıya kalmaması gerektiğine değinen Tekin, ihmali olanların cezalandırılmasını talep ederken, sağlık camiasının tümüne yönelik olumsuz algıların yaratılmaması gerektiğine de vurgu yaptı.

Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sonuç olarak, bebek ölümleriyle ilgili yaşanan gelişmelerin ardından adaletin yerini bulacağına ve ihmallerin giderileceğine olan inancımız tam. Bu tür olayların tekrarlanmaması için tüm yetkilileri harekete geçmeye çağırıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.