“Tarımsal Varlıkların Korunması Milli Güvenlik Meselesidir”

“Tarımsal Varlıkların Korunması Milli Güvenlik Meselesidir”
‘Tarım Hukuku Sempozyumu’nda, Türkiye’nin tarımsal varlıklarının korunmasının, Milli Güvenlik ve Milli Egemenlik sorunu olduğu gerçeğiyle, ülkede yaşayan tüm vatandaşların bu bilinçle tarımsal varlığa ve arazilere sahip çıkılması gerektiği vurgulandı.

Konya’da düzenlenen ‘Tarım Hukuku Sempozyumu’nda, Türkiye’nin tarımsal varlıklarının korunmasının, Milli Güvenlik ve Milli Egemenlik sorunu olduğu gerçeğiyle, ülkede yaşayan tüm vatandaşların bu bilinçle tarımsal varlığa ve arazilere sahip çıkılması gerektiği vurgulandı.

Konya Barosu ile Medeni Hukukçular Derneği tarafından düzenlenen Tarım Hukuku Sempozyumu’na alanında duayen birçok hukukçu katıldı.

Baro Sosyal Tesisleri Salonu'nda düzenlenen sempozyuma, akademisyenler, avukatlar ve tarımla ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

14mays-baro-seminer2.jpg

Konya Baro Başkanı Oktay Unkur, açılış konuşmasında, "Ülkemizin tarımsal varlıklarının korunması meselesi, Milli Güvenlik ve Milli Egemenlik sorunu olduğunu su götürmez gerçektir. Ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımız bu bilinçle tarımsal varlığımıza ve arazilerimize sahip çıkılması gerekir. Bu anlamda başta biz hukukçulara büyük görev düşüyor" dedi.

1.jpg

Unkur, tarım arazilerinin mülkiyetinin korunması, tarımsal üretimde yaşanan sorunların çözümü ve tarımsal yatırımların teşvik edilmesi için hukukun önemli bir rol oynayabileceğini dile getirdi.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal, tarımın Türkiye için önemini ve tarım hukukunun bu alandaki rolünü anlattı. Ünal, tarım arazilerinin korunması ve tarımsal üretimin artırılması için hukukun önemli bir araç olduğunu vurguladı.

Daha sonra iki bölüm halinde gerçekleştirilen sempozyumda oturum başkanlıklarını, Prof. Dr. Mehmet Ünal, Prof. Dr. Hasan İşgüzar, Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, Prof. Dr. İhsan Erdoğan yaptı.

4.jpg

Sempozyumda, Prof. Dr. Cennet Oğuz, Prof. Dr. Yüksel Kan, Prof. Dr. Şahin Akıncı, Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Prof. Dr. Murat Topuz, Doç. Dr. Kürşat Karauz, Dr. Osman Levent Özay, Prof. Dr. Murat Doğan, Doç. Dr. Ömer Arbek, Doç. Dr. Akın Ünal ve Doç. Dr. Ayşe Arat bildirilerini sundu.

Sunumlarda tarım arazilerinin mülkiyetinin korunması, tarımsal üretimde yaşanan sorunlar, tarımsal yatırımlar, tarımsal krediler, gıda güvenliği ve tarımsal sigortacılık gibi konular ele alındı.

Seminer, tarımla ilgili güncel gelişmelerin ve yasal düzenlemelerin ele alınması açısından katılımcılara faydalı bilgilerin de sunulmasıyla sona erdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.