Prof. Dr. Eken: ‘Uluslararasılaşma Reytingini Artırmayı Hedefliyoruz’
Selçuk Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü, Türkiye Ulusal Ajansının Türkiye’deki üniversitelerin Erasmus ve Dış İlişkiler birimlerinde görev yapan akademik personeline yönelik düzenlediği “Erasmus+ 2023 Dönemi Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA171) Bilgilendirme Toplantısı”na ev sahipliği yaptı.
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda uluslararası hareketliliğin her üniversite için oldukça önemli olduğunu söyledi. Türkiye’nin bu tür Avrupa Birliği hibe programlarına ciddi katkılar sunduğunu ifade eden Prof. Dr. Eken, “Son yıllarda gerek Üniversitemiz gerek diğer üniversiteler, projeleriyle AB Projeleri’ne katkı sağlıyor. Ciddi katkılarını da görüyoruz. Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz toplantıda katılımcılar, KA171 ile ilgili önemli bilgiler verecek. Farklı bir proje. AB ülkeleri ve aday ülkelerin dışındaki ortak ülkelerle devam eden bir yapı mevcut. Başvuru süresi yeni başladı, 23 Şubat 2023’e kadar devam edecek. Bu bağlamda Üniversitemiz akademik birimleri, ilgili web sitelerini takip edebilir, Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğümüzle iletişime geçebilir. Selçuk Üniversitesinin bu projeden önemli bir pay almasını istiyoruz. Böylelikle de Üniversitemizin uluslararasılaşma reytingini artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
Selçuk Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Zerrin Savaşan, toplantının düzenlenmesinde katkı ve desteklerinden dolayı Türkiye Ulusal Ajansı, Üniversite yönetimi ile kendi ekibine teşekkür etti. Doç. Dr. Savaşan, toplantının başarılı, verimli şekilde sonuçlanmasını diledi.
Türkiye Ulusal Ajansı KA171 Koordinatörü Dr. Selen Tokgöz ve KA171 uzmanları, Uluslararası Kredi Hareketliliği’ne ilişkin genel bilgilendirmede bulundu. Dr. Tokgöz, “Projeleri, 2015 yılından beri alıp yürütüyoruz. Yaklaşık 80 – 90 – 100 bandında değişen başvurular alıyoruz. Oysaki 200’den fazla ECHE sahibi kurumumuz var. Son yıllarda başvuru sayımız 90 – 100 bandında seyrediyor. Her ne kadar hibemiz kısıtlı olsa da daha fazla olmasını diliyoruz. Biz o kısıtlı hibeyi talep eden üniversitelerimize adil, şeffaf şekilde dağıtmak üzere çalışıyoruz. Bugün burada 100’den fazla kurumumuz var. Ne kadarı bize başvuracak, bunu hep birlikte göreceğiz. Geçen sene 89 tane KA171 projesini destekledik. Biz, elimizdeki hibe aşağı yukarı aynı olsa da daha çok kuruma ulaşmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.
Toplantı kapsamında Öğr. Gör. Özlem Yelda Dilmen ve Dr. Öğr. Üyesi Fehim Kuruloğlu, sunumlarında konuyla ilgili tecrübelerini paylaştı. Proje başvurularında karşılaşılan zayıf yönlerin de tartışıldığı toplantı, soru – cevap bölümüyle sona erdi.
(Haber Merkezi / Haber Kent)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.