Kırmızı-Beyaz'ın Gökyüzündeki Asaleti: Türk Yıldızları

Kırmızı-Beyaz'ın Gökyüzündeki Asaleti: Türk Yıldızları
Onlar Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları…

Onlar Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları

Haber Kent Konya, ‘Türk Yıldızları’na ilişkin gerçekleştirdiği özel çalışmasını okuyucularıyla buluşturdu.

Kırmızı-Beyaz'ın gökyüzündeki asaleti Türk Yıldızları, Konya’da 3. Ana Jet Üssünde 134. Akrotim Filo Komutanlığı’nda konuşlu. Konya’da eğitim alıyorlar, Konya’dan çıkarak dünyanın dört bir yanında şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırıyorlar.

Yurt içinde ve yurt dışında muhteşem gösterileriyle adeta nefesleri kesen Türk Yıldızları, dünyanın sayılı süpersonik akrotimleri ve en seçkin gösteri uçuş timleri arasında…

Türk Hava Kuvvetleri'nde görev yapan savaş pilotlarından kabiliyet, yetenek, azim ve irade bakımından uygun şartları taşıyanlar, Türk Yıldızları'nda görevlendiriliyor, görevini tamamlayan Türk Yıldızları pilotları sırayla bayrağı yeni arkadaşlarına devrediyor.

Türk Yıldızları'nın kırmızı - beyaz kanatlı kartalları, yoğun bir şekilde eğitimlerini alıyor, hazırlıklarını yapıyor. Uçaklarının bakımı titizlikle yapılan Türk Yıldızları’nda uçuş öncesi teknik ekip, uçuştan hemen öncesinde de pilotlarca yapılan detaylı kontrollerin ardından uçuşa çıkıyor. Uçuş güvenliğinde emniyet üst düzeyde sağlanıyor.

Onur ve gurur timsali Türk Yıldızları, sadece ülkemizde değil, tüm dünyada tanınıyor.

Haber Kent Konya, özel çalışmasına ilişkin önsözünde şu ifadelere yer verdi:

“Vatan İçin Atan Kalpler’i, bu çalışmamızla elimizden geldiğince anlatmaya çalıştık. Fotoğraf Sanatçısı Mürsel Çetin’in Türk Yıldızları’nın gösterilerinden 15 yıllık süre içerisinde değişik zaman ve illerde objektifine yansıyan seçkiye yer verdik.

Soluksuz izleyeceğiniz, nefes kesen gösterileriyle ülkemizin gururu olan Türk Yıldızları’nın performanslarına şahit olmak, o duyguyu yaşamak gerekir. İzleyenleri adeta büyüleyen ve unutamayacakları bir heyecan yaşatan Türk Yıldızları, sunduğu gösterilerinde sergiledikleri cesur manevralarla gönülleri fethediyor, heyecan ve gururu birlikte yaşatıyor, aynı zamanda da hatıralarda güzel bir iz bırakıyor.

Yine göğsümüzü kabartmaya devam eden Türk Yıldızları, elinize aldığınız bu yayınla her bir sayfada sizleri gururlandıracak, geleceğin Türkiye’sinin göklerde nasıl bir hakimiyet kurduğuna şahitlik etmenizi sağlayacaktır.

İyi ki varlar, iyi ki gökyüzündeki Milli Takımı’mızsınız…”

(Fotoğraflar: Mürsel Çetin / Haber Kent / Özel)

Not: Bütün yayın hakları saklıdır. İzinsiz paylaşımda bulunulamaz, alıntı yapılamaz, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Lütfen emeğe saygı gösteriniz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum