‘İlham Veren Başarı Sohbetleri’ Dizisi Başlatıldı
Selçuk Üniversitesi Selçuk İletişim Mezunları Derneği, ilham veren başarı sohbetleri dizisini başlattı.
SİM sohbetlerinin ilk konuğu, Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Arklan oldu. Selçuk İletişim Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Yüce’nin moderatörlüğünde gerçekleşen sohbette Selçuk Üniversitesi mezunu olan Arklan’ın öğrenci sıralarından dekanlığa giden başarı yolculuğu konuşuldu.
İnstagram ’da yoğun katılımla gerçekleşen canlı yayın sohbetinde üniversitede alınan iletişim eğitimlerinin yaşam boyu etkileri tartışılırken iş hayatındaki tecrübelerde aktarıldı.
Yüksek öğrenim tercihlerinde bölüm kadar üniversite seçiminin de kariyer üzerinde önemli bir role sahip olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Ümit Arklan, “Akademisyenlik kariyerime üniversite birinci sınıftayken karar verdim. Bu kararı alırken bana örnek ve ilham olan kıymetli hocalarımız oldu. Yalnızca lisans değil yüksek lisans ve doktora eğitimimi de Selçuk Üniversitesinde tamamladım. Şimdi geçmişe baktığımda eğitim tercihlerim için iyi ki diyorum” diye konuştu.
Selçuk İletişim Mezunları Dernek Başkanı Yusuf Ziya Yüce ise, “Ülkemizde dört yıllık her fakültenin yasal olarak bir meslek tanımı bulunmaktadır. Ülkemizde yetmiş adet İletişim fakültesi olmasına ve her yıl on bin civarında İletişim Uzmanı mezun verilmesine rağmen meslek yasamız yoktur!” ifadelerini kullandı.
Dernek olarak bu konunun takipçisi olacaklarını söyleyen Yüce, şunları kaydetti: “Doğa boşluğu kabul etmez. Kamu kurumları ve özek sektörde İletişim birimlerinin başında, başka mesleklerden ve işin ehli olmayan kişiler işgal etmektedir! Yeni mezun arkadaşlarımızın staj ve mesleğe başlama evrelerinde hem ağabeylik hem mentorluk hem de referans olmak istedik.”
Mezunları bir araya getirerek ilişkileri sıcak tutan derneğin, gençlere ilham veren söyleşi etkinlikleri düzenli olarak sürdüreceği de vurgulandı.
(Haber Merkezi / Haber Kent)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.