Geleceğin Ayakkabı Ustaları MEVKA Desteğiyle Yetişecek
Karatay AYKENT Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) 2020 Yılı Mali Destek Programı İmalat Sanayiinde Nitelikli İnsan Kaynağının Yetiştirilmesi İçin Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi önceliği kapsamında başvurusu yapılan ve destek almaya hak kazanan Ayakkabı Kalite Kontrol Elemanı Mesleki Eğitim Projesi’nin sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Karatay AYKENT Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsa Sade tarafından imzalandı.
Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören öğrencilere Kalite Kontrol, ISO 450001 İş Sağlığı ve Güvenliği ve KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin verilmesinin ve okul bünyesinde kurulması planlanan fiziksel ve kimyasal ayakkabı test laboratuvarı için makine ve ekipman alımının hedeflendiği projeye Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından 653 Bin TL kaynak aktarılacak.
Atılan imzaların ardından proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, “Kurum olarak, Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi önceliğinde ajansımıza sunulan ve destek almaya hak kazanan bu projeye destek vererek, ülkemiz ayakkabı üretiminde söz sahibi iller arasında yer alan Konya’mızın ayakkabıcılık sektöründe ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sorununa katkı sunmayı ve sahip olduğu potansiyeli daha da ilerilere taşımayı amaçladık. Konya’nın Türkiye’deki tüm ayakkabı pazarının yaklaşık %25’ine sahip olduğu, erkek ayakkabı üretiminde İstanbul’dan, bayan ayakkabı üretiminde ise İzmir’den sonra ikinci sırada yer aldığı ve sektörün önde gelen ulusal ayakkabı firmalarına fason üretim yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda projenin önemi bir kat daha artmaktadır. Ajans olarak, bu noktada en büyük hedefimiz, Konya ayakkabıcılık sektörünün bu anlamdaki yetkinliğini, potansiyelini harekete geçirerek şehrimizi bu alanda daha da yukarılara taşıyacak ayakkabı ustalarının yetişmesine imkân sağlamaktır. Proje kapsamında 30 öğrenciye ayakkabıcılık kalite kontrol eğitimi verilerek, İstanbul Ayakkabı Kalite Kontrol Merkezi’nin ziyaret edilmesi ve eğitimlerden faydalanan 2 gencin de istihdam edilmesi amaçlanmaktadır. Ajans olarak, projeye aktaracağımız kaynakla aynı zamanda Türkiye genelinde dört adet bulunan ve beşincisi Karatay AYKENT Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde çeşitli kurumlardan sağlanacak fonlarla kurulacak olan ayakkabı fiziksel ve kimyasal test laboratuvarının hayata geçirilmesine de katkıda bulunmuş olacağız. Laboratuvarın tam anlamıyla hayata geçirilmesi ile Konya’nın ayakkabıcılık sektöründe markalaşmasının sağlanması, ulusal firmalara gerçekleştirilen fason üretiminin azaltılarak, üretimdeki zaman kaybının azaltılması, ilimizde var olan kurulu kapasite kullanım oranının yüzde 60’dan yüzde 80’e çıkarılması gibi şehrimizi sektörde öne çıkaracak kazanımlar elde edilmesi hedeflenmektedir. Özellikle son 7 yılda olağanüstü bir performans göstererek ihracatını yüzde 830 oranında artıran Konya Ayakkabı Sektörünün bu alandaki başarılarının daha da artırılması projenin temel amaçlarından birisidir. Kurum olarak, gerek ülkemizin ve gerekse de bölgemizin gelecek hedefleri açısından büyük önem arz eden mesleki eğitim konusunda desteklerimizin süreceğini ifade ederek projenin sektörümüz, şehrimiz ve bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi / Haber Kent)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.