Eğitim İş Konya’da Başkan Değişmedi

Eğitim İş Konya’da Başkan Değişmedi
İki adayın yarıştığı Eğitim İş Konya Şubesi Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Bahattin Ertuğrul yeniden göreve seçildi.

Merkez Öğretmenevi salonunda gerçekleştirilen Eğitim İş Konya Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu’nda Divan Başkanlığı’nı İvrizliler Derneği Başkanı Mehmet Elibol yaptı.

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, yaptığı konuşmada, “Gelinen süreçte eğitim önem sırasında sonlara atılıyor. Şiddeti önleyecek yeni bir öğretmenlik yasasına ihtiyacımız vardır. Yeni dönemde mücadelemizi dayanışmayla, örgütlenmeyle daha ileriye taşıyacağız. Sendikamız, toplumsal muhalefet için bir nefes alma durağı olmuş, hak ve özgürlüklerden yana tavrıyla umudu örgütlemiştir. Kuşkusuz yeni dönemde mücadelemiz artarak devam edecektir” dedi.

Diğer Başkan Adayı Şengül Fidan ise, sendika üyelerinin yüzde 60’nı kadınların oluşturduğunu ifade ederek, “Üye sayısının yüzde 60’nın kadın olduğu şubemizde kadınların sesi olmak için arkadaşlarımla şube başkanlığına aday oldum. Ülkemizde son yerel seçimlerde bir değişim sağlamış olan kadın belediye başkanları bizi sevindirdi. Sıra eğitimde, eğitimin sorunlarını çözümündedir. Amacımız Konya şubemizi katılımcı, demokratik, herkesin karar alımında söz sahibi olacağı bir yönetimdir. Her üyemizle yan yana olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından iki adayın yarıştığı seçimlere geçildi. 190 delegenin oy kullandığı seçimde, Bahattin Ertuğrul 137 oy aldı ve yeniden Eğitim İş Konya Şube Başkanı seçildi. Şengül Fidan ise 80 oy aldı.

Eğitim İş Konya Şubesi’nde Bahattin Ertuğrul Başkanlığı’nda ki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Selçuk Akdeniz, Umut Kara, Hüseyin Alpasar, Hüseyin Cem Şahin, Mehmet Ali Çelik ve Özer Cantürk.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.