Bozkurt: ‘Kaliteli Yapılaşma Ancak Mimarlık Projeksiyonuyla Mümkün’
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Konya Şubesi düzenlediği etkinlikle üyelerini, gerçekleşmiş 11 projesi dünya çapında en prestijli mimarlık ödüllerinden biri sayılan Aga Khan Ödülleri’ne aday gösterilen ünlü mimar Cafer Bozkurt ile buluşturdu.
Konya Mimar Evi’nde gerçekleştirilen söyleşide Cafer Bozkurt, projelerinde benimsediği tasarım kriterlerini anlattı. Bozkurt, İstanbul’daki Şerefiye (Theodosius) Sarnıcı için hazırladığı ve uygulanmış olan Giriş Yapısı projesinden hareketle Türkiye ve dünyadaki koruma projeleri ve uygulamalarından bahsetti.
Mimarlar Odası Konya Şubesi Başkanı Dr. Armağan Güleç Korumaz’ın moderatörlüğünde ilerleyen programda, Bozkurt ülkemizde hala bir mimarlık yasası ve politikasının var olmamasının sektör açısından büyük bir handikap teşkil ettiğini ileri sürerek, nitelikli mekanların ve kaliteli bir yapılaşmanın ancak mimarlık politikası projeksiyonuyla gerçekleşebileceğini vurguladı.
Bozkurt, kendisine 2007 yılında Tarihi Kentler Birliği’nin “Başarı” ve 2010’da The Chicago Athenaeum "International Architecture Award" ödüllerini getiren; Bursa’da eski bir tekstil fabrikasının kültür-sanat yerleşkesine dönüştürülmesine ilişkin tasarladığı ve uygulamasını takip ettiği Bursa Atatürk Kültür Merkezi’nin projelendirme ve inşaatına ilişkin süreci dinleyenlerle paylaştı.
Söyleşi Şube Başkanı Dr. Armağan Güleç Korumaz’ın Cafer Bozkurt’a teşekkür plaketini takdim etmesiyle son buldu.
(Haber Merkezi / Haber Kent)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.