Avukat Özkan: ‘Sözümüz: Sahicilik ve Samimiyet’
Konya Barosu Birlik Grubu’nun Başkan Adayı Av. Halil Özkan oldu. ‘Birlikte Güçlüyüz’ sloganıyla Başkan Adaylığını açıklayan Av. Özkan, “Bizim hizmet anlayışımızda istişare ve ortak akıl hep merkezde olacaktır. Birlik Grubu olarak Konya Barosu Avukatlarına sözümüz; sahicilik ve samimiyet” dedi.
“Sözümüz; Sahicilik ve Samimiyet”
Konya Barosu Birlik Grubu Başkan Adayı Av. Halil Özkan, ‘Birlikte Güçlüyüz’ sloganıyla Konya Barosu Sosyal Tesisleri’nde çok sayıda avukatın katılımıyla seçim beyannamesini açıkladı.
Av. Halil Özkan, “Kendileriyle birlikte çalışmaktan büyük onur duyacağım arkadaşlarımla Baromuza, Türk adaletine ve meslektaşlarımıza hizmete talip olduk” dedi. “Bizim hizmet anlayışımızda istişare ve ortak akıl hep merkezde olacaktır. Gönülleri ve akılları farklı seslere farklı düşüncelere açık tutacağız. Her fikri, her sesi farklı bir heyecanla dinleyeceğiz” diyen Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ne yaparsak neler başarırsak, sizlerden aldığımız güçle, destekle yapacağız. Varsa bir kusur onu da üzerimize almak, bizlere emanet ettiğiniz makamın sahibi olarak boynumuzun borcu olacaktır. Verdiğiniz yetkiyle birlikte hizmet bayrağını teslim alarak, adaletin hukukun dinamiklerine daha hızlı tepki verip daha çok çalışma gayreti içinde olacağımıza söz veriyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.”
“Hak Kavramından Adalete!”
“Hak kavramından adalete!” ifadesini kullanan Özkan, “Önce kişiye özgü hak kavramı ortaya çıkmış sonrasında kişilere ait haklar belli bir kesafete ulaşmakla hukuk meydana gelmiştir. Hukukun korunması için Adalet doğmuştur. Merkezimize adaleti aldığımız takdirde hata yapmamız muhtemel. Bu itibarla merkeze alınması gereken HAK’tır. Adalet kavramı yönünden tartışmalar içindeyiz. Adalet arayışı içinde çoğunluk önce hukuku devre dışı bıraktı, bazıları ise bununla yetinmeyerek hak anlayışını ve kavramını yok eden bir yol tuttu. Hak nedir? Hukuk nedir? Adalet nedir? Bu sualler yeniden cevaplanmalı ve baştan başlayarak yeniden kavranmalıdır. Günümüzde hakkın savunulması bir tarafa avukatlar kendi haklarını dahi dile getiremez haldedir. Nedenleri tartışmalı olmakla birlikte; hem meslekten ve meslektaşlardan kaynaklı iç etkenler hem de dış etkenlerin varlığı kuşku götürmez bir gerçektir. İşte bu noktada bir mensubiyet olgusunun devreye girmesi ve meseleyi ele alarak köklü şekilde çözmesi lazımdır” diye konuştu.
“Baro Siyasi Veya İdeolojik Yapılardan Bağımsızdır”
Baronun siyasi veya ideolojik yapılardan bağımsız olduğuna vurgu yapan Özkan, Baroların herhangi bir siyasi veya ideolojik kampa dahil olmasının düşünülemeyeceğini belirterek şöyle konuştu: “Mesleki mensubiyet dahilinde hareket etmesi gereken Baro yalnızca Avukatların ve Baronun karşılaşacağı sorunlara odaklanmalı, daha iyi bir ortam tesis etme hedefine uygun hareket tarzı belirlemelidir. Baronun meslek sorunlarına yoğunlaşma yeri olması esastır. Siyaset yapan meslektaşlar muhtelif makam ve mevkilerde bulunup diğer meslek erbaplarına göre çoğunluktadır. Bu durum Barolar için bir imkân olarak meslek ve meslektaşlar lehine çözümlerde kullanılmalı ve hiçbir siyasi ayrım gözetilmemelidir. Nitekim bugün Gazi Meclisimizdeki her beş milletvekilinden birisi meslektaşımızdır.”
Yeni Bir Soluk!
Özkan, “Meslek örgütleri tarafından defalarca denenerek her seferinde Avukatlık mesleğini daha da içinden çıkılmaz sorunlara duçar eden süreçleri bir kez daha tecrübe etmek zorunda değiliz. Mesleki sorunları anlamak ve çözmek yerine münasebetsiz siyasi kavgalara mahkûm değiliz. Mesleğimizin her an itibar kaybettiği, meslektaşlarımızın kazanç kaygısı yaşadığı zamanlardan geçerken, Baro imkanlarını doğru ve yerinde değerlendirmek durumundayız. Yaşadığımız topraklara ve bu toprakların değerlerine saygılı bir Baro anlayışı ile bize mahsus olanı keşfetmenin mümkün olduğunu nazara almalıyız. 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu kapsamında söylem ve eylemler geliştireceğimizi, bu kanun başta olmak üzere bağlı mevzuatların meslek ve meslektaşlar lehine düzenlenmesi için lazım olan çalışmanın derhal başlatılması gerektiğini beyan ederiz. Kolektif gücü harekete geçiren, mesleki dayanışma bilincini güçlendirme gayreti taşıyan, Avukatlar için ortak mücadele alanları tesis eden bir Baro anlayışı için; Birlik Grubu olarak Konya Barosu Avukatlarına sözümüz; ‘SAHİCİLİK VE SAMİMİYET.’ Her doğan gün -benzese de- öncekinin tekrarı değildir. Ancak doğan günün iyi olup olmadığını belirleyecek olan tercihlerimizdir. Yeni bir seçimin yapılacağı bu ortamda Hz. Mevlana’nın dediği gibi; Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” dedi.
HALİL ÖZKAN KİMDİR?
1977 Konya doğumludur. 1995 yılında Konya İmam Hatip Lisesini, 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiş, 2002 yılında Avukatlık Stajını tamamlamış ve serbest Avukatlık yapmaya başlamıştır. Selçuk Üniversitesi Özel Hukuk Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamlayan Avukat Halil Özkan evli ve 4 çocuk babasıdır.
(Haber Merkezi / Haber Kent)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.