Recep Konuk’tan ‘Konya Şeker Batıyor’ diyenlere “NO ON”lu yanıt!
PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker ile ilgili sosyal medyada ve internet sitelerinde yürütülen yıpratma kampanyalarına çok net yanıt verdi. “NO ON ile içecek sektörüne girdik, bugün yarın diyorduk, gecikmediler” diyen Genel Başkan Recep Konuk, Konya Şeker’in yoluna kararlı bir şekilde devam edeceğini de ifade etti.
Başkan Recep Konuk’un sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklama şöyle: “Biz alıştık artık, çelmelere, omuz vurmalara, dikkat dağıtmalara. İlk değil. Ne zaman yeni bir sektöre girsek, faullü hareketlerde peşinden geldi. 2006’da bayramlık ve hediyelik çikolatayı ürettiğimizde de, 2009’da Panplast yatırımı yapıp, dondurulmuş patates ve tablet çikolatayı ürettiğimizde de. 2011’de yeni Çikolata, Unlu Mamuller, Bisküvi, Kek ve Gofret Tesislerimizi tamamlayıp, Et ve Süt Entegrenin temelini atıp, Hamyağ Fabrikasını bitirip, Banada’yı rafa çıkardığımızda da. 2015’te üniversiteyi açıp, enerji sektörüne girdiğimizde de.
Bunlar bazen imzasız ihbar mektubu oldu, bazen çikolataları toprağa gömüyorlar, yakıyorlar diye yalan haber olarak karşımıza çıktı. Konya Şeker’in bacalarını bile yıpratma malzemesi yaptılar. Yurt dışındayken bana yurt dışı yasağı koymalar, çalışanlarımızı kışkırtmalar, çiftçinin aklını karıştırmalar.
Bir zamanlar kayyum bile atadılar Konya Şeker’e. ‘Battı batacak zaten’ ağızlarından düşmeyen sakız.
Hepsine alıştık. Bekliyorduk. Malum NO ON ile içecek sektörüne girdik, bugün yarın diyorduk gecikmediler.
Onlar kendi fıtratlarına uyanı yapacak, biz işimizi…”
KONYA ŞEKER BİR ÜRETİCİ KOOPERATİFİ MARKASI VE 1’İ ÜNİVERSİTE OLMAK ÜZERE 46 TESİSİ BULUNUYOR
Gıda ürünlerini Torku Markasıyla tüketiciye sunan Konya Şeker, operasyonlarını Anadolu Birlik Holding üst kuruluşu ile yürütüyor. Torku markası Türkiye’de ve ihraç edildiği 100’ün üzerindeki ülkede güvenli gıdanın öncüsü olarak kabul ediliyor.
Şu anda Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin de kuruluşunu gerçekleştiren Konya Şeker’in 46 tesisi bulunuyor.
Ham yağ üretim tesisinden tohuma, bulgurdan buğdaya, yemden içeceklere, et süt entegre tesisinden atıştırmalık fabrikasına, elektrik üretim santrallerinden sulama sistemleri üretim tesislerine kadar onlarca devasa tesisi ile Türkiye’deki çiftçilerin gurur kaynağı olan Konya Şeker’de yaklaşık 15 bin insan çalışıyor.
2019 yılında çiftçiden 32 farklı ürün alımı yapan Konya Şeker, bunların karşılığı olarak da yaklaşık 2 Milyar 600 Milyon Lira çiftçiye ödeme yaptı.
Tamamı 900 binin üzerindeki çiftçinin üretim kooperatiflerinin iştiraki olan Konya Şeker, Orta Anadolu’nun en önemli ekonomik gücü olma özelliğini taşıyor. Türkiye’nin en büyük 5 gıda şirketinden biri olan Konya Şeker 100’ün üzerindeki ülkeye 100 Milyon Doların üzerinde gıda ürünü ihracatı yapıyor.
Özellikle pandemi sürecinde ürettiği Biyoetanol ile ülkemizin dışa bağımlı olmadan, bağımsız bir şekilde pandemi ile mücadele etmesini de sağlamış kuruluşların başında gelen Konya Şeker, Genel Başkan Recep Konuk’un vizyonu ile dünyanın en büyük gıda şirketlerinden biri olma yolunda kararlılıkla ilerliyor.
(Haber Merkezi / Haber Kent)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.