Nijeryalı Firma İmaş’ı Tercih Etti, İmzalar İngiltere’de Atıldı!

Nijeryalı Firma İmaş’ı Tercih Etti, İmzalar İngiltere’de Atıldı!
Türkiye'nin önde gelen un ve yem değirmen makineleri üreticisi İmaş, Nijerya’nın önde gelen gıda üreticilerinden BUA Foods’la ‘Mega Değirmen’ projesi için anlaşma imzaladı. İmaş, BUA Foods için Nijerya’da un değirmeni tesisi kuracak.

Tahıl ve yem değirmenciliği teknolojilerinde Türkiye’nin 2023 yılı ihracat lideri olan İmaş, Nijerya’nın önde gelen gıda üreticilerinden BUA Foods’la ‘Mega Değirmen’ projesi için anlaşma imzaladı. Yeni projeyle İmaş, BUA Foods için Nijerya’da toplamda günlük 5 bin 600 ton kapasiteli un değirmeni tesisi kuracak.

BUA Grubu'nun İngiltere’nin başkenti Londra’daki genel merkezinde her iki firmanın üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen resmi imza töreninde BUA Foods Plc Yönetim Kurulu Başkanı Abdul Samad Rabiu, İmaş Genel Müdürü Mustafa Özdemir, Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tosun ve Satış Müdürü Seyit Ali Topaç yer aldı.

“Ortaklığımız, Gıda Güvenliğini İyileştirmeye Olan Bağlılığımızın Bir Kanıtıdır”

İmza töreninde konuşan BUA Foods Plc Yönetim Kurulu Başkanı Abdul Samad Rabiu, "İmaş ile olan bu ortaklığımız, Nijerya'da gıda güvenliğini iyileştirmeye olan bağlılığımızın bir kanıtıdır. Bu yeni fabrikalar, yüksek kalitede üretime devam etme kapasitemizi önemli ölçüde artıracaktır. Bu yatırım, ülke çapında ek istihdam fırsatları yaratmaya yardımcı olurken, aynı zamanda Nijerya un pazarındaki payımızı artırma hedefimize yönelik atılmış bir adımdır. Yeni dört değirmenin eklenmesi, yüksek kalitede un üretebilirken aynı zamanda farklı potansiyel un ihtiyaçlarını karşılayabilmek açısından da bize esneklik sağlıyor olacak” dedi.

23agus-imas-makina2.jpg

“İmaş’a, Sadece Nijerya ve Afrika Kıtası Değil Global Ölçekte Çok Güçlü Bir Referans Daha Kazandırıyor Olacağız”

İmaş Genel Müdürü Mustafa Özdemir ise "İmaş olarak, Afrika bölgesinde daha fazla insanın sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdaya erişebilmesini sağlamayı amaçlayan BUA Foods 'un, büyüme hamlesine bir kez daha katkıda bulunmaktan mutluyuz. BUA Foods ile gerçekleştirdiğimiz ilk değirmen projemizin ardından, bugün ikinci projemizin anlaşmasını imzalamak üzere tekrar bir araya gelmekten ayrıca gurur duyuyoruz. Projenin tamamlanması ile İmaş’a, sadece Nijerya ve Afrika kıtası değil global ölçekte çok güçlü bir referans daha kazandırıyor olacağız" diye konuştu.

23agus-imas-makina3.jpg

“Yeni Un Değirmeni Projesini Hayata Geçirecek”

İmaş, BUA Foods için inşa ettiği ilk 3x800 ton/gün kapasiteli un değirmeninin ardından, ikinci ‘mega değirmen’ projesi için imzaladığı anlaşmayla, 4x800 ton/gün toplam kapasiteye sahip yeni un değirmeni projesini hayata geçirecek.

Buna göre, Nijerya’nın önde gelen gıda üreticilerinden olan BUA Foods, stratejik büyüme planları kapsamında yakın zamanda öncü bir adım daha atarak, un değirmenciliği alanında yeni bir yatırım kararı aldı. Yeni un değirmeni projesi ile BUA Foods, Nijerya'daki gıda güvenliği ve erişilebilirliği ile ilgili sorunların çözümüne katkıda bulunacak şekilde yüksek kaliteli ürünleri, daha fazla üretim kapasitesi ve çeşitliliği ile beraber sunuyor olacak. Aynı zamanda yeni projenin tamamlanmasının ardından BUA Foods, mevcut toplam kapasitesini 4.000 TPD'den 7.200 TPD'ye çıkarmayı hedefliyor, bu da yıllık 2.5 milyon metrik ton buğday öğütme kapasitesi anlamına geliyor.

İmaş ve BUA Foods ’un beraber gerçekleştirdikleri ilk proje olan, toplam 2.400 ton/gün olmak üzere her biri 800 ton/gün kapasiteli 3 hatta sahip 'BUA Foods - IRS 2 Un Değirmeni’, Nijerya'nın Port Harcourt kentinde 2023'ten bu yana faaliyet göstermektedir. BUA Foods bugün her biri 800 ton/gün kapasiteli 4 un değirmeninden oluşan ve 3.200 ton/gün kümülatif öğütme kapasitesine sahip yeni un değirmeni projesinin inşası için, yine Türkiye'nin önde gelen un ve yem değirmen makineleri üreticisi ve anahtar teslim çözüm ortağı olan İmaş'ı tercih etti. Yeni projenin tamamlanması ile İmaş, BUA Foods için Nijerya’da toplamda 5.600 ton/gün kapasiteli un değirmeni tesisi kurmuş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.