Gıynaş: “İşyerinde Sistemli Tedbirler Olmalı”

Gıynaş: “İşyerinde Sistemli Tedbirler Olmalı”
İş Güvenliği Uzmanı Gıynaş, iş yerlerinde işin yürütülebilmesi için yapılan sistemli tedbirler olduğunu belirterek, “İş yerinde çalışma ortamında çalışan bir kişinin başına birçok olay gelebilir. Orada bulunan herkes bu kazadan sorumlu olabilir” dedi.

İş Güvenliği Uzmanı Pınar Paytar Gıynaş, İşçi Sağlığı Güvenliği’nin iş yerlerinde işin yürütülebilmesi için yapılan sistemli tedbirler olduğunu belirterek, “İş yerinde çalışma ortamında çalışan bir kişinin başına birçok olay gelebilir. Bu nedenle orada bulunan herkes bu kazadan sorumlu olabilir. İş kazalarını önlemek için başta önlem almalıyız ve kendimizi korumaya çalışmalıyız” dedi.

Seydişehir Belediyesi tarafından Belediye Düğün Salonu’nda, belediye bünyesinde çalışan personele yönelik ‘İş Sağlığı Güvenliği’ konulu eğitim verildi. Eğitim, Seydişehir Seyyid Harun İş Sağlığı Güvenliği uzmanları Pınar Paytar Gıynaş, Erdal Sarı ve İşyeri Hekimi Dr. Fahri Harmanyeri tarafından verildi.

Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu programın açılışında yaptığı konuşmada, çalışan personelin işyeri ortamları ve güvenliklerinin kendileri için önemli olduğunu dile getirerek, “Emek bizim için her şeyden değerlidir. Sizlerin çalışma ortamınızın konforu, güvenliği bizler için önemli. Bizler bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu kapsamda iş sağlığı güvenliği kanunun gerektirdiği gibi sağlık taramaları acil durum planları eğitim gibi çalışmalarımızı sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaları sizlerin sağlığı ve güvenliği için yapıyoruz. Sizden de kurallara uygun dikkatli ve özenli çalışmanızı iş sağlığı güvenliği kurallarına eksiksiz uymanızı bekliyorum” şeklinde konuştu.

Seminerde işçi sağlığı, çalışanın ve işverenin hak ve sorumlulukları, iş güvenliği prensipleri, genel iş güvenliği, iş kazasını önleme yöntemleri, koruyucu malzeme kullanımı ve çalışanların yasal hak ve sorumluluklar ile 6331,4857 sayılı kanunlar hakkında bilgiler aktarıldı.

İşçi Sağlığı Güvenliği’nin iş yerlerinde işin yürütülebilmesi için yapılan sistemli tedbirler olduğunu belirten İş Güvenliği Uzmanı Pınar Paytar Gıynaş, “İş yerinde çalışma ortamında çalışan bir kişinin başına birçok olay gelebilir. Bu nedenle orada bulunan herkes bu kazadan sorumlu olabilir. İş kazalarını önlemek için başta önlem almalıyız ve kendimizi korumaya çalışmalıyız” dedi.

İş Güvenliği uzmanları ve İşyeri Hekimi Dr. Fahri Harmanyeri tarafından güvenlik ve sağlık işaretleri, yangın, iş yerindeki tehlikeler, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, ilk yardım, mesleki yeterlilik gibi konularda sunumlar yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.