Celalettin Hakan Katırcı: "Türkiye’de Tek Çatı Altında En Büyük Panel Üreticisiyiz"

Celalettin Hakan Katırcı: "Türkiye’de Tek Çatı Altında En Büyük Panel Üreticisiyiz"
Mekpan Panel Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Hakan Katırcı, Türkiye’de tek çatı altında en büyük panel üreticisi olduklarını ve üretim verimliliğinde sektörde ilk sıralarda yer aldıklarını belirtti.

Mekpan Panel Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Hakan Katırcı, Türkiye’de panel sektöründe üretim verimliliğinde sektörde ilk sıralarda yer aldıklarını belirterek, “Sektörde 13 yıla ulaşmamızın mutluluğu içindeyiz. Sahip olduğumuz güçlü sermayemiz, yetkin insan kaynağımız, tedarikçi, müşteri ve bayilerimizden aldığımız güçle, Konya 3. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisimizde, 30.000 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 45.000 metrekare alanda 8,5 milyon metrekare üretim kapasitemizle, sektörde Türkiye’nin en büyük üreticilerinden biri haline geldik. Ülkemizde sandviç panel üretiminde standartlara yön veren, yenilikçi ve katma değeri artırmaya odaklanan Mekpan Panel olarak, yatırımlarımızla sektöre yön vermeye devam etmekteyiz. Yenilikçi ve son teknolojilerle donatılmış tesisimizde, ürettiğimiz çatı ve cephe panelleri ile mimari estetik ve kaliteyi bir arada buluşturuyoruz. Sürdürülebilirlik, çevresel faktörler, yüksek ürün kalitesi ve üretim verimliliğini esas alarak, mevcut makine parkurunda gerçekleştirdiğimiz teknolojik yenilikler ile 0 karbon salınımlı Pentan teknolojisine geçiş yaparak, üretilen ürünlerin çevre dostu olmasını sağladık. Pazar taleplerine yönelik yaptığımız analizler sonucunda, 2014 yılında yaptığımız yeni yatırımla birlikte daha yüksek yangın direncine sahip olan Poli-izosiyanürat (PIR) dolgulu Sandviç Panel üretimine başladık. 2015 yılında da ulaştığımız fiili üretim miktarıyla birlikte ülkemizdeki Kontinyu Panel Üreticileri arasında fiili kapasite kullanımı anlamına da gelen ‘Üretim Verimliliği’ alanında ilk sıralardaki haklı yerimizi alma başarısını yakaladık. 2020 yılında fabrika kapalı alanımızı, küresel çaptaki COVID salgınına rağmen, sadece iki senede 8.000 metrekareden 30.000 metrekareye yaklaşık 4 misline büyütüp, özel tasarım ürünler de üretmek üzere en son teknolojik yenilikler ile donatılmış ikinci kontinyu hattını devreye aldık. Böylece kurulu kapasitemizi yüzde 250 oranında arttırarak günlük fiili üretim miktarını 25.000 metrekareye yükselttik” diye konuştu.

“Ürünlerimiz Yapınıza Değer Katan, Günümüzün En Çevre Dostu Ürünlerinden Oluşuyor”

Celalettin Hakan Katırcı, Mekpan Panel’ in ürünlerinin yapıya değer kattığı gibi, çevre dostu ürünlerden oluştuğunu da dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “2023 yılında yaptığımız yatırımlarla birlikte, tesisimizi 41.000 metrekaresi kapalı olmak üzere 65.000 metrekare alana ulaştırdık. Bu yatırımın yanı sıra, yine bu yıl içerisinde devreye almayı planladığımız 3.hat yatırımımızla yıllık üretim kapasitemizi 8,5 milyon metrekareden 13,6 milyon metkareye çıkardık. 2024’de tamamlayacağımız yatırımlarla ve ulaştığımız üretim kapasitemizle tek çatı altında en büyük panel üreticisiyiz. Bugün de zorlu konjonktüre rağmen, sektörün en değerli üreticisi olma vizyonumuzla, bayilerimizin ve müşterilerimizin memnuniyetini artırmaya odaklanıyor ve verimliliği yükseltmeye yönelik çalışmalarımızla yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Uzun ömürlü, depreme dayanıklı, yüksek yangın dirençli ve yüksek ısı yalıtım performansına sahip olan Mekpan Panel markalı, Pur-Pır dolgulu sandviç panellerimiz, spor tesislerinde, endüstriyel tesislerde, hangarlarda, konutlarda, soğuk hava depolarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Enerji tasarrufunda önemli rol oynayan Mekpan Panel markalı sandviç panellerimiz, ısı ve su yalıtımı konusunda kesin çözümler sağlarken, depreme ve yangına dayanıklılığı ile güvenli, sağladığı mimari estetik ile hayatı güzelleştiren, yapınıza değer katan, günümüzün en çevre dostu ürünlerindendir.”

1temz2024-mekpan-panel2.jpg

“Üretim Kapasitesiyle Tek Çatı Altında En Büyük Panel Üreticisidir”

Mekpan Panel’ in üretim kapasitesiyle tek çatı altında en büyük panel üreticisi olduğunu da dile getiren Celalettin Hakan Katırcı, “2023 yılında yaptığımız yatırımlarla birlikte, tesisimizi 41.000 metrekaresi kapalı olmak üzere 65.000 metrekare alana ulaştırdık. Bu yatırımın yanı sıra, devreye aldığımız 3.hat yatırımımızla yıllık üretim kapasitemizi 8,5 milyon metrekareden 13,6 milyon metrekareye çıkardık. 2024’de tamamlayacağımız yatırımlarla ve ulaştığımız üretim kapasitemizle, tek çatı altında en büyük panel üreticisiyiz. Bugün de zorlu konjonktüre rağmen, sektörün en değerli üreticisi olma vizyonumuzla, bayilerimizin ve müşterilerimizin memnuniyetini artırmaya odaklanıyor ve verimliliği yükseltmeye yönelik çalışmalarımızla yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Mekpan Panel Ailesi olarak ekonomimize ve istihdama kaktı sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.