Meydanlardan Tekbir Sesleri ‘Gazze İçin’ Yükseldi!

Meydanlardan Tekbir Sesleri ‘Gazze İçin’ Yükseldi!
İsrail’in Gazze’deki soykırımına ve insanlık dışı muamelelerine dikkati çekmek için Konya’da “Özgürlük Tufanı Zaferine Kadar Gazze Mitingi” düzenlendi.

İsrail’in Gazze’deki soykırımına ve insanlık dışı muamelelerine dikkati çekmek için Konya’da “Özgürlük Tufanı Zaferine Kadar Gazze Mitingi” düzenlendi.

İsrail tarafından geçtiğimiz günlerde alçak bir terör saldırısı sonucu şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin şehit edilmeden hemen önce tüm İslam ülkelerine meydanlara inme çağrısına en büyük desteklerden biri Konya’dan geldi.

3agus-filistin-destek-mitingi2.jpg

Konya Mevlana Meydanı’nda düzenlenen Gazze mitingine vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. İsmail Haniye’nin hayatını anlatan belgesel ile başlayan miting, daha sonra okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Meydanı’nda ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla bir araya gelen binlerce Konyalının katılımıyla büyük bir coşkuya sahne olan programda Filistin halkı için dua edildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yaptığı konuşmada, yüreği Gazze’yle atan Konyalıların, Şehit İsmail Haniye’nin vasiyeti üzerine toplandığını ve Filistin davası için meydanları doldurduğunu söyledi.

3agus-filistin-destek-mitingi3.jpg

“Bugün ülkemizde ve dünya üzerinde Filistin için, mazlumlar için bir araya gelen herkesi Konya’dan selamlıyorum” diyen Başkan Altay, sözlerini şöyle sürdürdü: “İslam’ın izzetini ve onurunu dünyaya gösteren kahraman Filistinli kardeşlerimi selamlıyorum. Katil İsrail’in alçakça suikastiyle şehadete eren İsmail Haniye’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Filistin’in yiğit evladı, büyük komutan Haniye, örnek bir hayat yaşadı ve Rabb’ine kavuştu. Şehit olmadan önce de dünya Müslümanlarını bugün meydanlarda buluşturmayı başardı. Dün ben de sizleri temsilen Katar’ın başkenti Doha’da Şehit İsmail Haniye’nin cenaze namazına katıldım. Allah onun da Gazze’deki tüm şehitlerin de şehadetini kabul etsin. Bize düşen onun mirasına sahip çıkmaktır. Konya olarak her zaman onun davasına sahip çıkacağımızı ve en kısa sürede alacağımız kararla ismini Konya’da sonsuza kadar yaşatacağımızı belirtmek istiyorum.

3agus-filistin-destek-mitingi6.jpg

Başkan Altay, “Eli kanlı İsrail, Gazze’de insanlık suçu işliyor. Savaş hukukunu hiçe sayıyor. Yüzyılın en lanetli figürü olan Hitler'i gölgede bırakacak bir barbarlık sergiliyor. Dünyanın en büyük imha kampına dönüşen Gazze’de evlatlarını toprağa veren anne babaların feryadı, arşı titretiyor. Öksüz ve yetimlerin gözyaşları, insanlığın kalbinde derin yara bırakıyor. Ama İsrail, kana doymuyor” diye konuştu.

3agus-filistin-destek-mitingi4.jpg

Sözde medeni devletlere de seslenmek istediğini bildiren Başkan Altay, şöyle devam etti: “Ben buradan bu vahşete sessiz kalan sözde medeni devletlere de seslenmek istiyorum. Bebeklere ölüm yağdıran alçak İsrail’i derhal durdurun. Bu insanlık suçunun en büyük ortağı sizsiniz. Bebekler öldürülürken sustunuz. Hastaneler bombalanırken sustunuz. Okullar, camiler, acil yardım konvoyları vurulurken sustunuz. İşlenen bu katliamlardan siz de sorumlusunuz… Ama biz… Tüm dünya sussa, susmayacağız… Herkes dursa biz durmayacağız… Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğiz… Mescid-i Aksa özgür olana dek kıyamda olacağız… Bugün belki sizin gibi güçlü değiliz ama elbet bir gün bu düzen değişecek ve bunun da hesabını vereceksiniz.”

Daha sonra telefonla mitinge bağlanan İsmail Haniye’nin oğlu Abdusselam Haniye, Konya halkına ve Türkiye’ye teşekkür etti.

3agus-filistin-destek-mitingi5-001.jpg

Sık sık İsrail aleyhine, Filistin’e destek sloganlarının atıldığı ve tekbirlerin getirildiği mitingde, şehit İsmail Heniyye, Filistin ve Kudüs konulu belgeseller ve videolar izletildi. Solo ezgilerinden oluşan bir konserin de yer aldığı programda Konya Büyükşehir Belediyesi Lise Medeniyet Akademisi öğrencisi Sadullah Kaymak’ın okuduğu “Kudüs” şiiri vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla alanı dolduran Konyalılar tekbirler getirerek, terör devleti İsrail’e ve destekçilerine lanetler okudu. Programın sonunda ise meydanı dolduran binlerce vatandaş, tüm şehitlerimiz başta olmak üzere Filistin’in ve Mescid-İ Aksa’nın özgürlüğü için edilen duayla sona erdi.

Mitinge AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(MÇ/ Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.